Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικάζονται οι φασίστες για τη ρατσιστική επίθεση στην Ιεράπετρα

Σε δεύτερο βαθμό δικάζονται στις 27/6 οι πέντε χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε τρεις Πακιστανούς εργάτες ελαιοτριβείου στη Βαϊνιά Ιεράπετρας στην Κρήτη. Οι Γ. Πετράκης, Α. Δασκαλάκης, Ε. Μαυρικάκης, Ε. Ψυλλάκης και Σ. Γαροφαλάκης, μαζί με άλλα 6 άτομα που η αστυνομία δεν βρήκε, επιτέθηκαν στις 13/2/13 στους Πακιστανούς εργάτες προσχεδιασμένα. Όπως περιγράφεται στην πρωτόδικη απόφαση:

«Κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012 άρχισε να λειτουργεί στην Ιεράπετρα γραφείο της Τοπικής οργάνωσης [της Χρυσής Αυγής]. Υποψήφιος βουλευτής του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού στο νομό Λασιθίου ήταν και ο δεύτερος κατηγορούμενος (Αριστόδημος Δασκαλάκης) ο οποίος ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης Ιεράπετρας… Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών της τοπικής οργάνωσης την Τετάρτη 13/2/2013 οι τέσσερις πρώτοι κατηγορούμενοι συγκεντρώθηκαν στο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης και έλαβαν την απόφαση να μεταβούν στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, όπου στο ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαϊνιάς-Κεντρί εργαζόντουσαν Πακιστανοί, με σκοπό να βιαιοπραγήσουν σε βάρος τους… ενήργησαν με κίνητρα ξενοφοβικά και ρατσιστικά αισθήματα…».

Και οι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται παράλληλα στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, ο Γ. Πετράκης, γυμναστής, έχει καταδικαστεί για το βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του.