Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική σύσκεψη στον Πειραιά

Θρασύδειλη επίθεση από νεοναζί δέχτηκε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας κι ακτιβιστής Γιάννης Γιουλούντας, το βράδυ της Πέμπτης 13/6 στον Πειραιά. Τα φασιστοειδή τον στοχοποίησαν λόγω της αντιφασιστικής μπλούζας που φόραγε, τον ακολούθησαν μέχρι το ΣΕΦ, όπου και του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον. Η Ανταρσία στο Λιμάνι και η ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά, καλούσαν το απόγευμα της Τρίτης 18/6, πλατιά σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, προκειμένου να οργανωθεί κινηματική απάντηση στη φασιστική επίθεση. 

Όπως υπογραμμίζουν στην κοινή τους καταγγελία: “Καταδικάζουμε την επίθεση στον αντιφασίστα Γιάννη Γιουλούντα από αγέλη φασιστών που τον χτύπησαν άγρια και τον τραυμάτισαν, την Πέμπτη το βράδυ στον Πειραιά. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Ταυτόχρονα εκφράζουμε και την οργή μας γιατί το περιστατικό έρχεται ως συνέχεια στην επίθεση στους συντρόφους μας της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική", τη μέρα των εκλογών (26/5) έξω από το 3ο ΓΕΛ Πειραιά, από τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον υποψήφιό τους στον Πειραιά. 

Τέτοιες επιθέσεις δεν λυγίζουν τους αντιφασίστες και τους αγωνιστές, ούτε μπορούν να βγάλουν τη νεοναζιστική συμμορία από τη δύσκολη θέση που την έχει φέρει το αντιφασιστικό κίνημα και που εκφράστηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών. Διεκδικούμε την άμεση σύλληψη των φασιστών που επιτέθηκαν στο Γιάννη Γιουλούντα, τη διάλυση των ταγμάτων εφόδου, το κλείσιμο των γραφείων τους στον Πειραιά, την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων. Οι γειτονιές και οι δρόμοι του Πειραιά θα μείνουν ελεύθερες για όλο το λαό και τη νεολαία”.