Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Να θυμηθούμε την απάντηση που δώσαμε στο “Μαύρο”.

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από την Τετάρτη 19/6 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διεκδικώντας εδώ και τώρα την εφαρμογή της ήδη δημοσιευμένης σε ΦΕΚ “ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού”, μέσω της οποίας κλείνει το κενό που άφησε στα εργασιακά τους δικαιώματα η  διετία  του μαύρου (2013-2015). 

Στη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΟΣΠΕΡΤ την Τρίτη 18/6 πάνω από 200 εργαζόμενοι συμμετείχαν, με την συντριπτική πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων για την άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ. Από την Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων τοποθετήθηκαν η Ειρήνη Φωτέλη και η Άννα Τσινίκα τονίζοντας την αναγκαιότητα της απεργίας.

Τα αυτονόητα

“Μερικά από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα που σαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέσαμε από την πρώτη μέρα που ξανανοίξαμε μετά το μαύρο, τον Ιούνη του 2015 είναι ακόμα στον αέρα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, τα ένσημα και όλα τα εργασιακά μας ζητήματα από την περίοδο του μαύρου. Είναι πάνω απ' όλα η ίδια η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και το ξεκαθάρισμα ότι δεν θα έχουμε μια από τα ίδια”, ανέφερε στην ΕΑ η Ειρήνη Φωτέλη εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ με την Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων. “Είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ ότι την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τίποτα. Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα παλεύουμε για τα αυτονόητα”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζεται πως: “Με την ΚΥΑ εξασφαλίζεται ο εξοπλισμός, η παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της  περιουσίας της ΕΡΤ και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι ζητάμε τη ΣΣΕ που αρνείται να υπογράψει η διοίκηση τόσο καιρό. Όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται, τα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, ο διάλογος είναι προσχηματικός, τότε η μόνη λύση είναι η απεργία”.

“Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή”, τονίζεται στην προκήρυξη που εξέδωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων, “Πολλοί συνάδελφοι προβληματίζονται για το αν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για κινητοποιήσεις. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η προεκλογική περίοδος δεν σημαίνει αναστολή αγώνων αλλά το αντίθετο. 

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάναμε το πεντάμηνο του «μαύρου». Λειτουργική κατάληψη και να εκπέμπουμε «προεκλογικό» πρόγραμμα, με ευθύνη των εργαζόμενων και των συνδικάτων. Πρόγραμμα που να βάζει στο κέντρο του τις ανάγκες και τους αγώνες των εργαζόμενων που διεκδικούν και παλεύουν, πρόγραμμα με τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι αυτό που επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα παλεύαμε την περίοδο του «μαύρου».

Μόνο  αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μπορούμε να πάρουμε την ΚΥΑ αλλά και να στείλουμε μήνυμα στη ΝΔ ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι μάχιμοι και δεν θα αφήσουν να περάσουν τα όποια σχέδια απεργάζεται η Δεξιά για την συρρίκνωση της ΕΡΤ”.