Εργατικό κίνημα
OTE: Aπεργίες από 21/12 - 15/1

Σε απεργία διαρκείας από το Σάββατο 21/12 μέχρι και τις 15 Γενάρη ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ μετά την απόφαση της διοίκησης να διώξει εκατοντάδες εργαζόμενους στη φύλαξη των μονάδων του ΟΤΕ στέλνοντάς τους ή στην ανεργία ή στη Group 4 που αναλαμβάνει σαν εταιρία outsourcing τη φύλαξη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για άλλη μια μεθόδευση της διοίκησης του ΟΤΕ ενάντια στην υπογραφή ΣΣΕ. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της (Δεριγνύ 25, 1ος όροφος), την Πέμπτη 19/12, στις 11πμ. 

Ο Θανάσης Φωλιάς μέλος στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την παράταξη ΑΣΕ-ΟΤΕ, εξήγησε μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Η διοίκηση στέλνει όλο το έργο φύλαξης στην Group 4. Εκατοντάδες εργαζόμενοι εκβιάζονται ή να πάρουν εθελούσιες και να φύγουν ή να μεταφερθούν στην καινούρια εταιρία όπου θα μείνουν για 2-3 χρόνια, αλλιώς θα απολυθούν ούτως ή άλλως. 

Με τον ίδιο τρόπο η διοίκηση του ΟΤΕ ετοιμάζεται από την επόμενη μέρα να μεταφέρει 3.000 τεχνικούς σε άλλες εταιρίες ή να διώξει όλα τα καταστήματα σε θυγατρική. Δηλαδή θέλουν να στείλουν όλο το προσωπικό σε θυγατρικές και όποιος δεν θέλει να μετακινηθεί θα απολύεται.

 Αυτό σημαίνει πως θα τα κονομάνε μόνο τα ακριβοπληρωμένα στελέχη και όλοι οι άλλοι θα δουλεύουν για 600 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλη αυτή την περίοδο η διοίκηση της εταιρίας προσπαθεί με χίλιους τρόπους να παρακωλύσει τις διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν συνδικαλιστές, και εμένα προσωπικά, ενώ κατ' εντολή της διοίκησης κάνοντας πραξικόπημα έκοψαν έδρα στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ από την παράταξή μας -την ΑΣΕ-ΟΤΕ. Δυστυχώς σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι έπαιξαν ρόλο και αριστεροί συνδικαλιστές συνεργαζόμενοι με τη ΔΑΚΕ. 

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο ΟΤΕ έχει ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα κέρδος. Πότε και με ποιο τρόπο θα γυρίσουν αυτά τα υπέρογκα κέρδη στην κοινωνία; Είναι δυνατόν αντί να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας για να πιάσουν δουλειά χιλιάδες νέοι τεχνικοί που τους έχει τόσο πολύ ανάγκη ο ΟΤΕ, με αξιοπρεπή μεροκάματα και εξασφαλισμένες συνθήκες εργασίας να μας γυρίζουν πίσω;”.