Εργατικό κίνημα
Υπουργείο Οικονομικών: Συγκέντρωση Ομοσπονδιών 11/12

11/12, Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Φωτό: Νίκος Τουρνάς

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη 11/12 έξω το Υπουργείο, με θέμα την υπαγωγή των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς. Περίπου 300 άτομα από όλους τους κλάδους του ΥΠΟΙΚ έδωσαν το παρών απαιτώντας όλοι μαζί την δικαίωση των συναδέλφων τους και να σταματήσει ο εμπαιγμός από τον Σταϊκούρα, ο οποίος από την εκλογή της νέας κυβέρνησης αρνείται να συναντήσει τα συνδικαλιστικά όργανα του υπουργείου του. Παρότι ο Υπουργός δεν ήταν εκεί για ακόμα μια φορά, πήρε ένα πρώτο μήνυμα από το ηχηρό παρών που έδωσαν οι παρευρισκόμενοι. 

Πολύ σημαντικό ρόλο για την οργάνωση της κινητοποίησης έπαιξε και το Συντονιστικό για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ – ΥΠΟΙΚ, μέσα από το οποίο δραστηριοποιούνται οι νέοι συνάδελφοι. Όχι μόνο είχε παρουσία με πανό, δίνοντας ζωντάνια στην ίδια την συγκέντρωση, αλλά και τις προηγούμενες μέρες οργάνωσε περιοδείες σε υπηρεσίες όπου δουλεύουν υπάλληλοι που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά, μοιράζοντας κείμενο που επιχειρηματολογούσε γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αγώνας όλων των συναδέλφων και όχι μόνο των καινούργιων. Μέσα από αυτή την προσπάθεια ένας αξιοπρεπής αριθμός “παλαιότερων” εργαζομένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κατέβηκαν στην συγκέντρωση, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό κλίμα αλληλεγγύης και ενότητας με τους “νεότερους” συναδέλφους τους.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης βάζει πλέον υψηλά τον πήχη και για την συνέχεια του αγώνα. Επιδιώκουμε οι Ομοσπονδίες να δώσουν άμεση συνέχεια με νέα κινητοποίηση, και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας, είτε εμφανιστεί ο Υπουργός είτε όχι. Ξέρουμε ότι παρόλο που η κυβέρνηση δηλώνει κάθετα αρνητική σε οποιοδήποτε παροχή μπορεί να “απειλήσει την δημοσιονομική σταθερότητα”, βιώνουμε μια περίοδο που πολλά τμήματα εργαζομένων βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα αιτήματά τους και δεν θα είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια.

Νίκος Τουρνάς
Μέλος του Συντονιστικού για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ – ΥΠΟΙΚ