Εργατικό κίνημα
ΟΕΝΓΕ: Κινητοποίηση στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 11/12

Την Τετάρτη 11/12 στο Ζάππειο ήταν προγραμματισμένη ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με θέμα τις ΣΔΙΤ, δηλαδή τη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία. 

Αν έβλεπε κανείς το πρόγραμμα θα καταλάβαινε ότι στόχος ήταν η προώθηση των ΣΔΙΤ, το πως θα ιδιωτικοποιηθούν κομμάτια της δημόσιας Υγείας. Γίνεται μια ολόκληρη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό για να δοθούν χώροι, μηχανήματα και υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση και η ημερίδα αυτή εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στα συνδικάτα τις Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ έβγαλε εκτάκτως στάση εργασίας και μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία – μεταξύ αυτών και του Αγ. Σάββα – οργανώθηκε κινητοποίηση στο Ζάππειο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με δεκάδες εργαζόμενους των νοσοκομείων. Η αντιμετώπιση των διαδηλωτών ήταν με ΜΑΤ, βία και χημικά. Παρ' όλα αυτά όχι μόνο δεν μας διέλυσαν, αλλά καταφέραμε και σπάσαμε τον αστυνομικό κλοιό. Μπήκαμε μέσα στην αίθουσα, διακόψαμε την ημερίδα και τοποθετηθήκαμε. Από τη μεριά μας σαν σωματείο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ξεκαθαρίσαμε ότι αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν. Τελικά η όλη ημερίδα μπλοκαρίστηκε από τη μαχητική δράση των εργαζόμενων στην Υγεία.

Κώστας Καταραχιάς
πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ.Σάββας