Εργατικό κίνημα
Αγία Όλγα: Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Αγία Όλγα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την Τετάρτη 20 Μάη, με κύριο αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων τους στη φύλαξη.

Όπως μας είπε ο Μιχάλης Βερβέρης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο: «Η κινητοποίηση οργανώνεται από τους εργαζόμενους στη φύλαξη και την επιτροπή αγώνα με τη στήριξη του Σωματείου. Μετά την νίκη στον Άγιο Σάββα, όπου οι εργαζόμενοι στη φύλαξη κέρδισαν απεργιακά την παράταση των συμβάσεών τους, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα δώσει παράταση σε όλους τους συμβασιούχους όλων των νοσοκομείων, φύλακες, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλες τις υποστηρικτικές λειτουργίες. Για τη φύλαξη του Αγία Όλγα όμως, τρέχει ήδη διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει είτε ότι η πλειοψηφία των ήδη εργαζόμενων θα πρέπει να φύγει όταν βγουν τα αποτελέσματα είτε ότι, ακόμα και ολιγόμηνη παράταση να πάρουν, δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των μορίων των μηνών αυτών για να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην προκήρυξη.

Μιλάμε για απίστευτα παιχνίδια και γραφειοκρατικές διαδικασίες που γίνονται από το υπουργείο στις πλάτες των εργαζόμενων και εις βάρος συνολικά της δημόσιας Υγείας που έχει άμεση ανάγκη για προσωπικό. Απαιτούμε να σταματήσει ο διαγωνισμός, να μείνουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία στη δουλειά και να μονιμοποιηθούν. Απαιτούμε χιλιάδες επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά σκέψη για επιστροφή των εργολάβων, αντίθετα να πεταχτούν έξω και από τα νοσοκομεία στα οποία έχουν παραμείνει».