Συνεδριάζει το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Είναι άμεση ανάγκη σε κάθε χώρο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι να βάλουν την πίεση για την οργάνωση του πανεργατικού συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ και για μία νέα πανεργατική απεργία άμεσα για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στα σχέδιά της.

Ηδη την Τετάρτη 25 Αυγούστου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Είναι μία ευκαιρία για τις παρατάξεις της αριστεράς να βάλουν την πίεση έτσι ώστε να αποφασιστεί συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα δράσης, που θα αποτελέσει βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων μετά τις μεγάλες πανεργατικές που προηγήθηκαν, με προοπτική τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική, παλεύοντας ενάντια στο Μνημόνιο και απαιτώντας την παύση πληρωμών τους χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών και τη φορολογία των πλουσίων .

Με αυτή την προοπτική οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις του Δημοσίου προτείνουν στο Γενικό Συμβούλιο στις 25/8 το εξής πρόγραμμα δράσης : «Η κινητοποίηση στη ΔΕΘ δεν μπορεί να περιοριστεί στην ημέρα παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η εβδομάδα 6-11 Σεπτέμβρη να αποτελέσει την απαρχή ενός ανυποχώρητου κινήματος στο σύνολο του δημοσίου. Με πολιτική απεργία σε όλο το δημόσιο και μαζική ανυπακοή: καταλήψεις χώρων δουλειάς με πρωτοβουλία των εργαζόμενων και κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και κορύφωση την πανελλαδική διαδήλωση της 11/9 στη Θεσσαλονίκη. Με πολιτικά αιτήματα που θα βάζουν στο στόχαστρο το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης, του Μνημονίου και της τρόικας, με σαφές αίτημα ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ, με απεργιακή περιφρούρηση που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα λειτουργήσουν νευραλγικοί τομείς των Υπουργείων και του δημοσίου για όλη την εβδομάδα.

Προσπάθεια συντονισμού με τον ιδιωτικό τομέα, προτείνοντας αγωνιστική συμπόρευση στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία που κινούνται σε αντιπαράθεση με το Μνημόνιο και ιδιαίτερα τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, της ΑΤΕ, του ΤΤ, των ΕΑΣ και κάθε δημόσιας επιχείρησης που απειλείται από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Με προάσπιση του εισοδήματος των εργαζόμενων: με κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών οι εργαζόμενοι να πάψουν να πληρώνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τις δόσεις δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και τις Τράπεζες, μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση σε μείωση των τιμολογίων και των επιτοκίων.

Μέχρι τότε αλλά και μετά: Κάθε δημόσια υπηρεσία μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης και αγώνα. Ανάρτηση πανό σε όλα τα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών, αφίσες, διανομή επιστολής προς κάθε πολίτη, οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων, εξορμήσεις σε πλατείες, σε λαϊκές αγορές και σε κεντρικούς δρόμους, συναυλίες, τοπικές πορείες.

Να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου τομέα για να συζητηθούν τα απεργιακά βήματα μετά τις 11/9. Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου στις 13-9, με παρουσία των ΔΣ Ομοσπονδιών, για να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση της πολιτικής απεργίας μέχρι τη νίκη.

Συντονισμός με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα για κοινή πολιτική απεργία-κινητοποίηση σε όλη την Ευρώπη την 29η Σεπτέμβρη».