Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ρεκόρ ισλαμοφοβίας ΕΛΑΣ στην Καλαμάτα

Στιγμιότυπο με τους 13 να οδηγούνται στο Τμήμα.

Δέκα Γάλλοι και τρείς Γερμανοί πολίτες συνελήφθησαν στις 26/8 από την ΕΛ.ΑΣ ενώ περπατούσαν στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας - Μελιγαλά με μοναδική αιτολογία... την παραδοσιακή “μουσουλμανική” ενδυμασία τους. Σύμφωνα με την τοπική αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., οι προσαγωγές μετατράπηκαν -άγνωστο το γιατί- σε συλλήψεις, ενώ τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και κινήθηκαν σε βάρος τους διαδικασίες διοικητικής απέλασης - χωρίς καμία αιτιολογία.

Σε ανακοίνωση της, η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως “η απέλαση λόγω μουσουλμανικής ενδυμασίας 13 Γάλλων και Γερμανών υπηκόων είναι πράξη ακραίου ρατσισμού των λαγωνικών του Χρυσοχοΐδη... για κακή τους τύχη τόλμησαν να κάνουν αυτό το ταξίδι σε μία στιγμή που η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θυμήθηκε να ξαναπαίξει το χαρτί της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού, που βαφτίζει τρομοκράτη και εισβολέα, όποιον τολμάει να φοράει ενδυμασία που παραπέμπει σε ενδυμασίες χώρας Μ. Ανατολής και Ασίας. Έτσι τους ανακοίνωσαν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα και ότι έχει εκδοθεί σε βάρος του απόφαση απέλασης!” 

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη” συνεχίζει η ανακοίνωση “θυμήθηκε ξανά όλα τα γνωστά παραμύθια που πουλούσε μαζί με την κυβέρνηση Μπους και όλες τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, περί απολίτιστων μουσουλμάνων τότε για να δικαιολογήσουν την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και αργότερα στο Ιράκ και τώρα για να δικαιολογήσουν την εγκληματική ενέργεια κλεισίματος των συνόρων για τον κόσμο που θέλει να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στις χώρες της Ευρώπης. Η κυβέρνηση που κόπτεται τάχα για τις ακρότητες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κατά των γυναικών κάνει τα στραβά μάτια για τους φίλους και συμμάχους της στην Σαουδική Αραβία”. 

“Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν τη χυδαία ρατσιστική εκστρατεία υποκρισίας, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας που τροφοδοτεί τους φασίστες και κοστίζει ανθρώπινες ζωές” καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.