Περιβάλλον
Πειραϊκή - Aσφαλιστικά μέτρα κατά Cosco

H COSCO συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια βύθισης του κεσόν. Φωτό: Παρατηρητήριο Πειραϊκής.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/8 έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά όπου το Παρατηρητήριο Πειραϊκής με 24 πολίτες και την συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της COSCO. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο:

«Στο δικαστήριο της 31η Αυγούστου θα αποδειχθεί: Η καθημερινή, διαρκής, συνεχιζόμενη επι 14 μήνες ρύπανση της Πειραϊκής θάλασσας από χύδην μπάζωμα και διασκορπισμό υλικών που επιφέρει ανυπολόγιστη βλάβη στο φυσικό, πολιτιστικό περιβάλλον και στην δημόσια Υγεία. 

Καλούμε τους Πειραιώτες που όλο αυτό το διάστημα προσφέρουν ανελλιπώς υλική βοήθεια, χρόνο, μαρτυρίες, δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο, να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μην απογοητεύονται από την φαινομενική παντοδυναμία της COSCO και την συγκάλυψη της από τους αρμόδιους. 

Ήδη με τον αγώνα μας έχουμε κερδίσει πολλά. Έχει αναγνωριστεί ήδη το δικαίωμα της πρόσβασής μας στα κατεχόμενα μνημεία, δικαίωμα που απέκρυπτε τόσο καιρό η δημοτική αρχή και η COSCO.

Ήδη με τους αγώνες μας πετύχαμε να καθυστερήσουμε πολύ τις εργασίες της COSCO και να παρέλθει η διορία εκτέλεσης του έργου, που παρανόμως με φιλικούς διακανονισμούς προσπαθεί η κυβέρνηση να ανανεώσει. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν τοποθετηθεί μόνο 7 τσιμεντοκιβώτια από τα 92 που προβλέπονται.

Συνεχίζουμε να συλλέγουμε υλικό και μαρτυρίες των παρανομιών. Συνεχίζουμε με ακλόνητη θέληση να αγωνιζόμαστε για την ζωή μας, το περιβάλλον, την προστασία των μνημείων μας για να μην μετατραπεί η πόλη μας σε μια βιομηχανική ζώνη ακατάλληλη για την διαβίωσή μας».