Εργατικό κίνημα
Θεσσαλονίκη 10-11 Σεπτέμβρη: Εργατική πολιορκία του Μητσοτάκη

12/9/20, Διαδήλωση στη ΔΕΘ. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Διήμερο αγώνα είναι η 10η και 11η Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, η ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σε πανυγειονομική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και την επόμενη μέρα στις 11/9 είναι η πανεργατική κινητοποίηση με αφορμή την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων την Παρασκευή θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο. Την επόμενη μέρα, η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο Βελίδειο. Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5:30μμ στην Εγνατίας και Αγ.Σοφίας, ενώ μισή ώρα πριν θα ξεκινήσουν και τα φοιτητικά μπλοκ με προσυγκέντρωση από το Πολυτεχνείο.

Σε όλη τη χώρα τα μέλη του Συντονισμού οργανώνουν την επιτυχία του αγωνιστικού διημέρου στη Θεσσαλονίκη καθώς αποτελεί κρίσιμο βήμα κλιμάκωσης της σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης στριμωγμένος από τα αδιέξοδα της καταστροφικής του πολιτικής προσπάθησε να θολώσει τα νερά κάνοντας ανασχηματισμό. Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, όσο κι αν ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, δεν παύει να είναι ακόμα πιο εξοργιστική. Γιατί μετά από δεκατρισίμιση χιλιάδες νεκρούς λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ, μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί η τοποθέτηση ενός ακροδεξιού ρατσιστή στο Υπουργείο Υγείας. 

Είναι μια κυβέρνηση που δεν ανασχηματίζεται παρά μόνο ανατρέπεται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι περισσότερο στριμωγμένη από ποτέ από την οργή, τον θυμό και τη διάθεση του κόσμου να παλέψει. Φάνηκε αυτή η δύναμη αλλά και η οργή των εργαζόμενων, με τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. Μέσα σε ένα μήνα τρεις πανεργατικές απεργίες και δεκάδες χιλιάδες απεργοί νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς και βγήκαν μαζικά στους δρόμους σε μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια. Φαίνεται από τα τεράστια απεργιακά συλλαλητήρια των Υγειονομικών, από τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις πυρκαγιές. 

Η αντικυβερνητική οργή είναι τεράστια, απλώνεται σε όλα τα μέτωπα και το διήμερο αντίστασης στη Θεσσαλονίκη δίνει τη δυνατότητα να ενωθούν όλα ποτάμια αντίστασης σε ένα συλλαλητήριο σεισμό:

Πρόσχημα

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που αντί για προσλήψεις κι ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, έρχονται αντιμέτωποι με άμεσες μαζικές απολύσεις με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Η κυβέρνηση που δεν έκανε το παραμικρό για να δυναμώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας στα δυο χρόνια πανδημίας, εκβιάζει και κουνάει το δάκτυλο σε αυτούς που έδωσαν τη μάχη. Αντί για εκστρατεία αξιόπιστης ενημέρωσης για τα εμβόλια, επένδυσε για άλλη μια φορά στην ατομική ευθύνη και στον φόβο ενισχύοντας με τον τρόπο της την ακροδεξιά. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία συνεχίζοντας στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, μετά από ένα μπαράζ κινητοποιήσεων από τον περασμένο Απρίλη μέχρι σήμερα, επιμένουν ότι η διαχείριση του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει στα χέρια των ίδιων των υγειονομικών και η κυβέρνηση των απολύσεων να φύγει.

Μαζί με τους υγειονομικούς θα ενωθεί ο κόσμος της εκπαίδευσης. Οι φοιτητές/τριες που ετοιμάζονται για σύγκρουση ενάντια στην είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, τους μαθητές/τριες που ήρθαν αντιμέτωποι με το σφαγείο των εξετάσεων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τους εκπαιδευτικούς που αντί για ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες εργασίας στα σχολεία έρχονται κι αυτοί αντιμέτωποι με τον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας. 

 Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα είναι και η επόμενη μαζική απάντηση, λίγες μέρες μετά τα πανεργατικά συλλαλητήρια αυτής της Τετάρτης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, ενάντια στη μείωση και το τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων στα χρηματιστήρια. Ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου που ψήφισαν πριν λίγους μήνες, ενάντια στην επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία που προσπαθούν να υλοποιήσουν αυτές τις μέρες. Μια μάχη που δεν περιορίζεται σε έναν κλάδο αλλά αφορά κι ενώνει όλη την εργατική τάξη.

Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία να ενωθεί με το εργατικό κίνημα, όλη η οργή για τις καταστροφικές πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι. Όλοι/ες που επλήγησαν αλλά και οι χιλιάδες που εξοργίζονται για μια καταστροφή που έχει το υπόβαθρό της στις επιλογές της κυβέρνησης και του συστήματος. Ενός συστήματος που καταστρέφει τον πλανήτη και μιας κυβέρνησης που δεν σταμάτησε να προσλαμβάνει μπάτσους τη στιγμή που οι ελλείψεις στην πυροσβεστική είχαν χτυπήσει κόκκινο. Θα είναι τεράστια δύναμη αν οι πυρόπληκτοι ενωθούν μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ που με αυτοθυσία κράτησαν ζωντανή την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση την ώρα της πυρκαγιάς και τους εργαζόμενους σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα που η κυβέρνηση απειλεί με νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσει και το αντιρατσιστικό κι αντιπολεμικό κίνημα. Η ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Αφγανιστάν, πάνω στη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη του πολέμου, φέρνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα τους πρόσφυγες και το κίνημα που απαιτεί ανοιχτά σύνορα, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλες και όλους.

Και μαζί με τα μεγάλα μέτωπα ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, τα αντεργατικά νομοσχέδια, τις περικοπές, το ρατσισμό, ενώνονται όλα τα κινήματα που αναδεικνύονται σε τοπικό επίπεδο. Από τις επιτροπές κατοίκων που υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους και τα πάρκα στο δήμο Αθήνας, μέχρι τους ακτιβιστές/τριες ενάντια στις ανεμογεννήτριες, το ξεπούλημα του νερού, την καύση σκουπιδιών.

Το διήμερο 10 και 11 Σεπτέμβρη, όλων η θέση βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για ένα συλλαλητήριο – σφαλιάρα στην κυβέρνηση, που θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον Μητσοτάκη και την έναρξη ενός καυτού φθινοπώρου για το εργατικό κίνημα και τους αγώνες.


 

Ετοιμαζόμαστε σε Αθήνα…

Σε συνελεύσεις οργάνωσης του αγωνιστικού διημέρου στη ΔΕΘ προχώρησαν, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι/ες που συσπειρώνονται στο Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης και στο Συντονιστικό Νοσοκομείων. Στη συνέλευση της Αθήνας, τη Δευτέρα 30/8, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά, συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές/τριες από τα νοσοκομεία (Αγ.Σάββας, Γεννηματάς, Αγ.Όλγα, Έλενα, ΠΓΝΠ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης κ.α), την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τις ταχυμεταφορές, το ΥΠΠΟ, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, την ενέργεια, την ιδ.Υγεία κ.α. 

Το πρώτο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην οργάνωση της μάχης στην Υγεία, την αντίσταση στις απολύσεις υγειονομικών που ετοιμάζει η κυβέρνηση από την αρχή του Σεπτέμβρη και τα επιχειρήματα σχετικά με την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της κυβέρνησης και τη σύγκρουση από τα αριστερά με την υποχρεωτικότητα. 

Τη συζήτηση άνοιξε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, που έφερε την εικόνα της επίθεσης με την επιχειρούμενη απόλυση 10 χιλιάδων υγειονομικών αλλά και του αναβρασμού που επικρατεί στα νοσοκομεία, όπως εκφράστηκε και στην απεργία της 26ης Αυγούστου.

«Ο εμβολιασμός θα πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων της Υγείας… αλλά από μόνος του δεν φτάνει» σημείωσε μεταξύ άλλων η Αργυρή Ερωτοκρίτου από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς και συνέχισε: «Χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις εργαζομένων στην Υγεία, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των μέτρων που διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα από αυτά, αλλά ετοιμάζεται να κάνει απολύσεις… Χρειάζεται να προχωρήσουμε παντού σε συνελεύσεις, να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους, να σπάσουμε τον διαχωρισμό εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, να οργανώσουμε απεργιακά την παραμονή όλων στη δουλειά, να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας και στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη».

Αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση του Χρίστου Αργύρη, γιατρού στο Γεννηματάς, που επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Γιατί υπάρχει τέτοιος σκεπτικισμός στο ζήτημα του εμβολίου; Γιατί η κυβέρνηση, οι φαρμακευτικές και συνολικότερα το σύστημα δεν έχουν εμπνεύσει καμία αξιοπιστία όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την αρχή δίνουν αλλοπρόσαλλες οδηγίες, από το “αρκεί να πλένουμε τα χέρια μας” στο “χρειάζεται – δε χρειάζεται μάσκα”, “χρειάζεται – δε χρειάζεται καραντίνα”, ”χρειάζεται – δε χρειάζεται εμβόλιο”. Έχουν τρελάνει τον κόσμο. Αλίμονο αν χαρίσουμε αυτόν τον κόσμο στην ακροδεξιά και τους ψεκασμένους. Συζητάμε μαζί τους υπερασπιζόμενοι την επιστήμη και τον ορθολογισμό κόντρα στον παραλογισμό και τον φόβο, ενώ ταυτόχρονα είμαστε μαζί τους κόντρα στην οποιαδήποτε περιστολή δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την υποχρεωτικότητα. Και κερδίζουμε τους συναδέλφους, ότι τη μάχη δεν τη δίνουμε παρέα με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες σε συνάξεις σαν της Κυριακής, αλλά με τα σωματεία μας και όλη την εργατική τάξη σε απεργιακά συλλαλητήρια σαν αυτά που οργανώνουμε στις 10 και 11 Σεπτέμβρη».

Στη συνέχεια η κουβέντα προχώρησε στην οργάνωση της επιτυχίας του διημέρου 10-11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη αλλά και των συλλαλητηρίων ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα. 

Διαφορά

«Υπάρχουν στιγμές που κάνουν τη διαφορά. Τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ, το πόσο μαζικά και δυναμικά θα είναι, κάνουν διαφορά. Είμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πιέζεται, προχωράει σε ανασχηματισμό, είναι στριμωγμένη. Ξεκινάει η χρονιά με την εκπαίδευση στα κάγκελα, με τους νοσοκομειακούς σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση, με τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό και μια σειρά χώρους να είναι σε αναβρασμό. Ένα δυνατό διήμερο στη ΔΕΘ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να ξεδιπλωθεί, να κλιμακωθεί και να νικήσει κάθε αγώνας που θα ενωθεί με τα άλλα μέτωπα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης» είπε στο κλείσιμο της συνέλευσης ο Τάσος Αναστασιάδης, εκ μέρους του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης.

Ο Συντονισμός και το Συντονιστικό Νοσοκομείων θα ναυλώσουν λεωφορεία για το μαζικό ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη με αναχώρηση την Πέμπτη 9/9 στις 11μμ από το νοσοκομείο Αγ.Σάββας και το Σάββατο 11/9, στις 8πμ από το Μουσείο. 

Ανάλογη συνέλευση έγινε την Τετάρτη 25/8 στη Θεσσαλονίκη, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του Ευκλείδη Μακρόγλου στις διπλανές στήλες.

30/8, Συνέλευση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και του Συντονιστικού Νοσοκομείων στην Αθήνα

…και Θεσσαλονίκη

Σημαντική για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται ήταν η ανοιχτή συνέλευση που οργάνωσε από κοινού ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν εργαζόμενοι/ες από νοσοκομεία, δήμους, από την εκπαίδευση, τις συγκοινωνίες, την ΕΡΤ, την ΕΛΣΤΑΤ.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Γιάννης Κούτρας από το Συντονιστικό Νοσοκομείων, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΘ Ιπποκράτειου και αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ. Στάθηκε στην τελευταία πρόκληση της κυβέρνησης που φανερώνει την πλήρη αποτυχία της, αυτή της ανάκλησης όλων των αδειών από 1η Σεπτέμβρη. “Έρχεται μετά τα υποτιθέμενα χειροκροτήματα να επιτεθεί στους ‘ήρωες της Υγείας’, αυτούς/ες που κράτησαν το ΕΣΥ όχι μόνο πριν εμβολιαστούν, αλλά και χωρίς τα στοιχειώδη μέσα προστασίας. Η απάντηση των διοικήσεων των νοσοκομείων μπροστά στο κίνδυνο που προκύπτει από χιλιάδες εργαζόμενους εκτός ΕΣΥ ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας είναι ‘θα τα βολέψουμε’. Πώς; με μετακινήσεις-μπαλώματα, κλείσιμο τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων, με εργολάβους και ιδιωτικοποιήσεις. Πρόκειται για επίθεση και στη Δημόσια Υγεία και στους εργαζόμενους που προσπαθεί να διασπάσει. 

Σηκώνουν το γάντι

Όμως οι εργάτες της Υγείας σηκώνουν το γάντι. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν τέσσερις μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο και συνελεύσεις εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία. Μαζί έρχεται και η απεργία-αποχή της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία έχουν ήδη μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και αιτήσεις στους εργαζόμενους και προγραμματίζονται καμπάνιες ενημέρωσης από τα σωματεία. Ξεκινάει μια μεγάλη μάχη που πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, με μεγάλους σταθμούς το αγωνιστικό διήμερο στη ΔΕΘ και με σύνδεση με τα μάχη ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη για το ασφαλιστικό”.

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Χατζάρας από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, εργαζόμενος στο Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως τόνισε, η επίθεση και οι απολύσεις με πρόσχημα τον εμβολιασμό αφορούν ολόκληρο τον τομέα της πρόνοιας, ενώ αυξάνονται οι απειλές και οι εκβιασμοί και στον ιδιωτικό τομέα. Από αυτήν την άποψη, η μάχη των υγειονομικών είναι πολύ σημαντική. Στάθηκε αρκετά στη σχεδιαζόμενη επίθεση στο ασφαλιστικό που πρέπει να σημάνει το καμπανάκι για τα συνδικάτα και συγκεκριμένο απεργιακό κάλεσμα. Αφού εξήγησε ότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το νέο σύστημα είναι απλά παραμύθια που θέλουν θα οδηγήσουν σε λιγότερες συντάξεις για όλους, θύμισε πως οι μεγάλες απεργίες για το ασφαλιστικό τις τελευταίες δεκαετίες έχουν τη δύναμη να ρίχνουν κυβερνήσεις και γι’ αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε με απεργίες-σεισμό. 

“Το μαζικό κλίμα οργής κατά της κυβέρνησης, με τις επιθέσεις στα εργασιακά, τις πυρκαγιές, τις γυναικοκτονίες, πρέπει να εκφραστεί σε μαζική δράση και πρόγραμμα διεκδικήσεων. Είδαμε τις μαζικές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού για τις πυρκαγιές στην Αθήνα και την Εύβοια, χρειάζεται όλον αυτόν τον κόσμο να τον βρει μπροστά του ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους φοιτητές, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όλες οι μάχες συγκλίνουν στη ΔΕΘ. Προχωράμε να οργανώσουμε μια μεγάλη διαδήλωση που θα ενώσει όλα τα κομμάτια που αγωνίζονται στο δρόμο για να τελειώνουμε με την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ”.

Ακολούθησαν αρκετές παρεμβάσεις και πλούσια συζήτηση, αλλά και οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών βημάτων. Η Κατερίνα Α., εργαζόμενη στο ΨΝΘ, μετέφερε το αγωνιστικό κλίμα στο νοσοκομείο, όπου έγινε μαζική συνέλευση εργαζομένων μετά από μήνες, με συμμετοχή εμβολιασμένων και μη, αλλά και την απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων να προχωρήσουν σε κατάληψη της διοίκησης για να μπλοκάρουν τη διαδικασία συγκέντρωσης και αποστολής των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Η Δήμητρα Κ., εργαζόμενη στον ΟΣΕΘ, θύμισε τις μεγάλες μάχες του προηγούμενου διαστήματος, τις τρεις πανεργατικές μέσα σε 1,5 μήνα, τις μάχες των προσφύγων που συμμετείχαν μαζικά στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καυτό φθινόπωρο. Η Κική Ι., εργαζόμενη στην ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή, επεσήμανε πως οι καταστροφές και οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες, και γι’ αυτό η ΔΕΘ πρέπει να είναι η σύνδεση όλων των κινημάτων, του εργατικού, του αντιρατσιστικού, του περιβαλλοντικού. Ο Πέτρος Π., εργαζόμενος στην ΕΡΤ, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση της, ενώ αντιμετωπίζει λίγη ή καθόλου πίεση από την κοινοβουλευτική Αριστερά. Το μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από την μάχη των συνδικάτων που πρέπει να αγκαλιάσει η επαναστατική Αριστερά, να την προωθήσει και να την γενικεύσει, αξιοποιώντας όλη την παράδοση των εργατικών αγώνων.

Ευκλείδης Μακρόγλου

 

25/8, Συνέλευση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Ευκλείδης Μακρόγλου

 

10/9 - Πανελλαδική κινητοποίηση στην Υγεία

Συγκέντρωση -  Ιπποκράτειο Θεσ., 8πμ

11/9 - Πανεργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ

Συγκέντρωση - Άγαλμα Βενιζέλου, 6μμ
Προσυγκέντρωση - Εγνατία & Αγ. Σοφίας, 5.30μμ

Aναχωρήσεις πούλμαν από την Αθήνα

Για την απεργία των Νοσοκομείων στις 10/9: αναχώρηση 9/9, 11μμ από Αγ. Σάββα 
Για την διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 11/9: αναχώρηση 11/9, 8πμ από Μουσείο