ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - Ξανά στην απεργία

«Στην Ευελπίδων όλα τα τμήματα των δικαστικών υπαλλήλων σταμάτησαν να λειτουργούν. Οι δίκες σταμάτησαν, και οι διοικητικές υπηρεσίες και τα πρωτόκολλα έκλεισαν», αναφέρει στην Ε.Α. η Θάλεια Γεωργοπούλου. «Μαζευτήκαμε σε ένα αμφιθέατρο και κάναμε προβολή μιας ταινίας για την Αργεντινή και την κατάσταση μετά την είσοδο του ΔΝΤ το 2001. Όλοι συζήταγαν για τις επιθέσεις στα δικαιώματά μας. 

Μετά το τέλος της ταινίας όταν συνδικαλιστές από την ηγεσία της ομοσπονδίας πήραν το λόγο οι εργαζόμενοι τους γιούχαραν. Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που όχι μόνο δεν στήριξαν αλλά προσπάθησαν να σαμποτάρουν την προηγούμενη μεγάλη κινητοποίηση τριών εβδομάδων που είχαμε κάνει πριν το Πάσχα. Οι εργαζόμενοι τους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνουμε μέσα στα δικαστήρια. Απίστευτες συνθήκες εργασίας, αδιανόητα μεγάλος όγκος δουλειάς, εκατοντάδες κενές θέσεις.


Τελευταίο παράδειγμα είναι η αποδοχή της ιδιωτικοποίησης των απομαγνητοφωνήσεων των πρακτικών από τις δίκες. Το ποσό που χαρίζεται στην ιδιωτική εταιρία που υπέγραψε σύμβαση πριν λίγες μόλις μέρες φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που θα έφτανε για την πρόσληψη 400 μόνιμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) οι οποίοι θα έδιναν και εισφορές στα ταμεία. Αντιθέτως αποδεχόμαστε μέσα στα δικαστήρια να υπάρχουν εργαζόμενοι που νοικιάζονται από την εταιρία για εξευτελιστικούς μισθούς. Απέναντι στις πρακτικές της ομοσπονδίας που θέλει να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την κινητοποίηση, εμείς ξεκινήσαμε την συλλογή υπογραφών ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καλέσουμε σε Γενική Συνέλευση. 

Οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχουν αποδείξει πως θέλουν να φτάσουν την μάχη ενάντια στα μέτρα μέχρι τέλος. Στην Γενική Συνέλευση θα βάλουμε το θέμα του αγώνα διαρκείας ώστε να πιέσουμε την ομοσπονδία να αφήσει την συμβιβαστική στάση της. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε απεργιακή επιτροπή για να οργανώσουμε την συνέχεια της απεργιακής μάχης από τη βάση. Η καθολική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας δείχνει πως τα δικαστήρια την ημέρα της απεργίας στις 20 Μάη θα είναι κλειστά. Όλοι μαζί θα διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ».