Διεθνή
Solidarity from Barcelona: Συγκέντρωση αλληλεγγύης 12/3

12/3, Βαρκελώνη

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήσαμε σήμερα 12-3-2023 στην Βαρκελώνη, κάτοικοι, φοιτητ@ και εργαζόμεν@, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τις οικογένειες των θυμάτων για να εκφραστεί η συμπαράσταση και η φωνή σε μαθητές, φοιτητές, εργατικά κέντρα, σωματεία, συλλόγους, και όλους τους αλληλέγγυους που τις τελευταίες μέρες πλημμυρίζουν τους δρόμους της χώρας. 

Θεωρούμε πολιτική επιλογή την υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση και υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, συνδεδεμένη με τις πολιτικές λιτότητας και την επιβολή της λογικής του κέρδους πάνω από τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

 Η συνεχής υποβάθμιση και ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών, των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού είναι πάγια πολιτική της κυβέρνησης. Καταδικάζουμε τις επικοινωνιακές και τακτικιστικές κινήσεις της δολοφονικής κυβέρνησης και απαιτούμε άμεση ανάληψη ευθυνών που απορρέουν από τις πολιτικές αρμοδιότητες των εκάστοτε πολιτικών προσώπων. Φωνάζουμε για δικαίωση, τιμωρία και πάταξη του συστήματος που μας θέλει εξαθλιωμένους και νεκρούς. 

Καμία συγγνώμη δεν θα λύσει τα προβλήματα των ιδιωτικοποιήσεων και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων και της αντιπολίτευσης δεν θα ξεπλύνουν το αίμα των νεκρών.

Solidarity from Barcelona, 
Αλληλέγγυοι/ες εργαζόμενοι και φοιτητές