Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Ανταρσίες σε κάθε γειτονιά

13/7, Στιγμιότυπο από τη Συνέλευση της “Ανταρσία στο Λιμάνι”. Φωτό: Παντελής Παναγιωτακόπουλος

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιούλη η ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στο Λιμάνι» στην αίθουσα της Β’ Κοινότητας Πειραιά. Συναγωνιστές και φίλοι από όλες τις γειτονιές και πολλούς εργατικούς χώρους συζήτησαν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, τον απολογισμό της δράσης της κίνησης και την παρέμβασή της στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η αναγκαιότητα να ανατραπούν οι πολιτικές κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που έχουν γίνει ένα πλέον, μετά και τη συγχώνευση των δημοτικών παρατάξεων Μώραλη και Βλαχάκου. Πιο συγκεκριμένα σύντροφοι και φίλοι της "Ανταρσία στο Λιμάνι" μίλησαν για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο αλλά και την επερχόμενη ανάπλαση στην Πειραϊκή, τα προβλήματα που αυτές θα προκαλέσουν καθώς και την καταστροφή του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος που θα επιφέρει η συνέχιση του έργου για λιμάνι κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Τονίστηκε πως οι πολίτες και τα κινήματα κατάφεραν να σταματήσουν το έργο, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε για ακόμη μια φορά για τα συμφέροντα της Cosco. Η ΑσΛ θα είναι και πάλι με τους κατοίκους και πρωτοπόρα στους αγώνες που θα ξανανοίξουν μετά την εξέλιξη αυτή.

Παρεμβάσεις έγιναν και για τις πολιτικές του Δήμου που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, διαλύουν τις υπηρεσίες του λόγω έλλειψης προσωπικού και τις παραχωρούν σε ιδιώτες, που προωθούν την ελαστική εργασία βαζοντας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των κατοίκων. Επίσης, τέθηκε και συζητήθηκε το θέμα των ελάχιστων χώρων άθλησης και πολιτισμού στην πόλη αλλά και οι σχεδόν ανύπαρκτες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά βοήθησε και θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια.

Η συνέλευση αποφάσισε να δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών με επικεφαλής το Θανάση Διαβολάκη, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, που στο κλείσιμο της συνέλευσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση με το νόμο Βορίδη για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να πετάξει έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια την αντικαπιταλιστική αριστερά και κάθε ριζοσπαστική φωνή. Έχει επιβάλλει το όριο του 3% για την εκλογή στα συμβούλια και πολλές ακόμα δυσκολίες για να εμποδίσει τη συγκρότηση ψηφοδελτίων που δεν στηρίζονται από μεγάλα συμφέροντα.

Η Ανταρσία στο Λιμάνι ήταν πρωτοπόρα σε όλα τα κινήματα που αναπτύχθηκαν στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Στο κίνημα για το δικαίωμα ανθρώπινης ζωής στην πόλη, στο εργατικό κίνημα, στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Καλούμε όλες και όλους που συμμετείχαμε σ’ αυτούς τους αγώνες, να δώσουμε μαζί και τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Να σπάσουμε τα αντιδημοκρατικά φράγματα της κυβέρνησης, να συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των κινημάτων στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά».

Ελένη Τσόλκα

 
 

11/7, Στιγμιότυπο από τη Σύσκεψη της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”. Φωτό: Λένα Βερδέ

 

ΑΘΗΝΑ

Σε ανοιχτή σύσκεψη προχώρησε την Τρίτη 11 Ιούλη η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη. Η σύσκεψη έγινε στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου, παρουσία δεκάδων αγωνιστών/τριών, ντόπιων και μεταναστών/τριών, από μια σειρά εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους, τοπικά κινήματα και συλλογικότητες, άλλες δημοτικές κινήσεις και οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Τη συζήτηση άνοιξαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Νίκος Στραβελάκης, πανεπιστημιακός και η Αθανασία Κατσούλη, εκπαιδευτικός και κοινοτική σύμβουλος του δημοτικού σχήματος στο 5ο διαμέρισμα. Και οι τρεις ανέδειξαν τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα που έχει η εκλογική αναμέτρηση του Οκτώβρη, ειδικά στον δήμο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο της χώρας.

Μίλησαν για τη σύγκρουση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους τοπικούς εκπροσώπους της που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ενάντια στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στάθηκαν στη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες που παίρνει ξανά μεγάλες διαστάσεις. Πρόβαλαν όλους τους αγώνες, απεργιακούς, αντιρατσιστικούς, αντισεξιστικούς, που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια -πολλοί νικηφόρα- και στους οποίους η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» πρωτοστάτησε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Και παρουσίασαν την πρόταση του δημοτικού σχήματος για την ενωτική παρέμβαση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές μαζί με όλο τον κόσμο των κινημάτων που ξεδιπλώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών και φίλων του δημοτικού σχήματος, καθώς και εκπροσώπων από άλλες συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ξεκίνησε η Λιντίτα Μπούζι, μετανάστρια σχολική καθαρίστρια που βρέθηκε στη σύσκεψη μαζί με συναδέλφισσές της και μίλησε για τον αγώνα που έδωσαν ενάντια στις ρατσιστικές απολύσεις του Βορίδη. Στάθηκε στη στήριξη που είχαν από το δημοτικό σχήμα για να παραμείνουν τελικά στη δουλειά και τόνισε πως η μάχη τους δεν έχει τελειώσει. «Διεκδικούμε μονιμοποίηση», είπε. Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε η Μιμόζα Λοσάι, προβάλλοντας επιπλέον μέτωπα που είναι ανοιχτά, όπως το θέμα της στέγης και των απλησίαστων ενοικίων αλλά και της ακρίβειας σε βασικά αγαθά. «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Τα παιδιά θα πίνουν νερό αντί για γάλα;», αναρωτήθηκε οργισμένα.

Στις μάχες των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων του ΥΠ.ΠΟ στάθηκαν ο Κώστας Καταραχιάς, από το Σωματείο του Έλενα Βενιζέλου, η Ντίνα Γκαρανέ, από την Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Θωμάς Κατσαρός, εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο, αντίστοιχα. Οι τοποθετήσεις τους ανέδειξαν τις δυνατότητες που έχει η αντικαπιταλιστική αριστερά να εκφράσει όλο τον κόσμο που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα του κέρδους και μένει ακάλυπτος από τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς. 

Για το κίνημα των καλλιτεχνών μίλησαν η Πέρσα Κατσανούλη και ο Νέστορας Αυχιανές, μέλη της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών. «Ήταν ένα συγκλονιστικό κίνημα, με καταλήψεις, με συνελεύσεις, με παραστάσεις από τα κάτω. Δεχτήκαμε μεγάλη επίθεση, αλλά η κοινωνία ήταν μαζί μας. Συνεχίζουμε γιατί τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ήταν στο πλευρό μας, όπως και στο Θέατρο Εμπρός για να μην το σφραγίσει και το ξεπουλήσει ο Μπακογιάννης», ανέφερε η πρώτη. «Το κίνημά μας ενώθηκε με άλλα κομμάτια που πάλευαν. Χρειάζεται να είμαστε μέσα στους αγώνες», σημείωσε ο δεύτερος.

Το κάλεσμα της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» για ενωτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές σχολίασαν θετικά η Κική Μένου από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», η Όλγα Κλείτσα από την «Ανυπότακτη Αθήνα», ο Νίκος Κρασάκης από το ΝΑΡ και την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ίδιο και η Μαρία Πετεινάκη από την οργάνωση «Κύκλος Οικοφεμινιστικό Quίνημα», που ανέδειξε επιπλέον στην τοποθέτησή της και τη διάσταση της κλιματικής κρίσης. Για τη σημασία και το περιεχόμενο της εκλογικής συνεργασίας μίλησε και ο Γιάννης Σηφακάκης, από το ΣΕΚ και την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αμέτρητες μάχες

Τις αμέτρητες μάχες στις γειτονιές θύμισαν ο Σωκράτης Ταγκόπουλος, κοινοτικός σύμβουλος της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» στο 1ο διαμέρισμα και ο Γιάννης Μαραβελάκης από το 3ο διαμέρισμα -από τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη, της πλατείας Εξαρχείων και της Ακαδημίας Πλάτωνα μέχρι τη συμπαράσταση στη 12χρονη στον Κολωνό. Για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών μίλησε ο Άκης Κατσούλας, ενώ το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο Σπύρος Μεγαλιός, από τους ρακοσυλλέκτες της Αθήνας που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισαν μια σειρά επιθέσεις από τη δημοτική αρχή.

Η σύσκεψη γινόταν την ίδια ώρα που η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα πλημμύριζε από χιλιάδες διαδηλωτές μετά την άγρια δολοφονία της τρανς εργάτριας και μετανάστριας Άννας. Από αυτό ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, «ενάντια», όπως είπε, «στις θεωρίες περί συντηρητικοποίησης και εκφασισμού της κοινωνίας» και τονίζοντας με τη σειρά του ότι η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να δοθεί ενωτικά, με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και με έμφαση στους αγώνες. Ενώ και ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος πολλών θυμάτων ρατσιστικής βίας, εκτίμησε ότι η ενωτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά μέσα στον κόσμο του αγώνα.

 
 
 

ΝΙΚΑΙΑ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στην Υγεία, στην Παιδεία, στους Δήμους, στον Πολιτισμό, σε χώρους του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι πρώτοι 39 υποψήφιοι-ες της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ -ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΩΙΔΟΥ, δημοσιογράφος, συμβασιούχος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

ΙΩΣΗΦ (ΣΗΦΗΣ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, νοσηλευτής Κρατικό Νίκαιας, ΗΡΩ ΑΠΕΡΓΗ, δασκάλα χορού, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ, συμβασιούχος Covid Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ΑΡΓΥΡΩ (ΡΟΥΛΑ) ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΥ, συνταξιούχος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, μαθηματικός, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ, συνταξιούχος, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, φιλόλογος, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, εργαζόμενος στη διανομή, ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ, οδηγός ΤΑΞΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, μηχανικός, ΜΑΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ, συνταξιούχος, τριμελής επιτροπή μελών 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ, δημοσιογράφος, ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ, συμβασιούχος Υπ. Πολιτισμού, ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, μουσικός, εκπαιδευτικός, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ, ιδ. υπάλληλος, ΔΟΜΝΑ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗ, λαϊκή ζωγράφος, χειροτέχνης, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΝΑΣ, μουσικός, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΠΑΡΗ) ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗ, βιολόγος, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗ, γιατρός, ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΩΛΗ, άνεργη, ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΥΛΑ) ΜΑΡΚΟΥ, συνταξιούχος, τριμελής επιτροπή μελών 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) ΜΠΛΕΤΣΟΥ, συνταξιούχος, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΜΠΟΣ, εργαζόμενος στον επισιτισμό, ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, εργολαβικός εργαζόμενος Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, νοσηλεύτρια, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, νοσηλευτής Κρατικό Νίκαιας, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ, χημικός, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός Π.Ε, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΓΡΕΔΟΣ, ταχυδρόμος, ΒΙΟΛΕΤΑ ΣΑΡΙΔΑΚΗ, οικιακά, ΜΑΚΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ, τεχνίτης μετάλλου, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΟΣ, οδηγός, ΦΙΛΙΩ ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ, βρεφονηπιοκόμος, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ, συμβασιούχος βρεφονηπιοκόμος Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΛΑΣ, ιδ. υπάλληλος, ΦΙΛΙΩ ΦΡΑΓΚΑΚΟΥ, συμβασιούχος καθαρίστρια, Υπ. Οικονομικών, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΥΤΡΟΥ, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΑΜΑΝΤΑ) ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ, σχεδιάστρια μόδας, ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΛΤΑΚΟΥ, γιατρός.

 
 

«Κόκκινη Ρωγμή» Νέο Ηράκλειο

Γενική Συνέλευση της «Κόκκινη Ρωγμή» στο Νέο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Βίλλα Στέλλα. Την συζήτηση άνοιξε ο Γιώργος Ράγκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Έκανε τον απολογισμό της δράσης του δημοτικού σχήματος στην προηγούμενη τετραετία με αιχμή τη συνεισφορά στις μεγάλες τοπικές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, μάχες που δημιούργησαν τοπικές επιτροπές κατοίκων και κατάφεραν να μπλοκάρουν έργα που θα κατέστρεφαν τις γειτονιές για να πλουτίσουν τα μεγάλα συμφέροντα, μέχρι την αντιφασιστική δράση ενάντια στη σφηκοφωλιά των νεοναζί στη περιοχή. 

Τόνισε την ανάγκη η «Κόκκινη Ρωγμή» να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που απορρέουν από τον αντιδημοκρατικό νόμο Βορίδη και με κέντρο το ριζοσπαστικό, αντικαπιταλιστικό πρόγραμμά της να διευρύνει τις δυνάμεις της με κόσμο των κινημάτων της γειτονιάς ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και του δήμου που λειτουργεί σαν ΑΕ και βάζει τα κέρδη και την ανταποδοτικότητα πάνω από τις ανάγκες μας. Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η ανάγκη της παρέμβασης της «Κόκκινης Ρωγμής» στις επικείμενες εκλογές. Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Ιουλίου.       

 


«Μια Πόλη στο Δρόμο» Καλλιθέα

Στην πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη προχώρησε την Τετάρτη 12 Ιούλη η «Μια Πόλη στο Δρόμο» στην Καλλιθέα.

«Ήταν ένα επιτυχημένο ξεκίνημα της εκλογικής καμπάνιας του δημοτικού σχήματος με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών/τριών, εργαζόμενων και νεολαίων της γειτονιάς», μας είπε ο Δημήτης Τσώλης. «Τη συζήτηση άνοιξε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χρίστος Ιωαννίδης. Ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης. Από τη μεριά του ΣΕΚ, ο Κώστας Πίττας τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές αποτελούν μια κεντρική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της, μια μάχη που οι ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές, αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις πρέπει να δώσουν ανοιχτά και ενωτικά με όλο τον κόσμο που παλεύει και δεν καλύπτεται από τις επιλογές των ηγεσιών της κοινοβουλευτικής αριστεράς».

 


«Μια Πόλη Ανάποδα» Νέα Σμύρνη

Δεκάδες αγωνιστές/τριες από τη γειτονιά της Νέας Σμύρνης συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η «Μια Πόλη Ανάποδα» την Τετάρτη 12 Ιούλη στον Γαλαξία.

«Εισηγητικά παρουσιάστηκε ο στόχος του σχήματος να φέρνει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τη φωνή των κινημάτων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέπει τις επιθέσεις που έρχονται τοπικά από το κεντρικό κράτος», μας είπε ο Δημήτρης Δασκαλάκης. «Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε αναφορά στις μάχες των προηγούμενων χρόνων, όπως στη μάχη ενάντια στις εξώσεις σχολείων ή για να μην υπάρχουν κοντέινερ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη μάχη ενάντια στην αστυνομική καταστολή την περίοδο της πανδημίας με τον ξυλοδαρμό κατοίκου στην πλατεία που ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά. Αυτούς τους αγώνες θέλει να ενισχύσει το δημοτικό σχήμα με τη συμμετοχή του στις εκλογές».

 


«Αριστερή Κίνηση Περιστερίου»

Συνέλευση πραγματοποίησε η «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» την Δευτέρα 17 Ιούλη στο θεατράκι του ΟΤΕ. «Δεκάδες μέλη του δημοτικού σχήματος συζητήσαμε για το πώς θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών, σε κόντρα με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη δημοτική αρχή Παχατουρίδη που την εκπροσωπεί τοπικά», μας είπε η Μαρία Καστελιώτη. «Έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε όλο τον κόσμο της αριστεράς που την ίδια στιγμή που εξοργίζεται και παλεύει την κυβερνητική πολιτική, βλέπει την αξιωματική αντιπολίτευση να προσφέρει τη συναίνεσή της μέχρι και στην υποψηφιότητα Παχατουρίδη. Σε σύνδεση με τους αγώνες των εργαζόμενων της περιοχής, από το δήμο και τα σχολεία για αυξήσεις, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά μέχρι τα εργοστάσια και κάθε χώρο του ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να κερδίσουμε τις εργατογειτονιές μας στην προοπτική της ανατροπής».

 


«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

Συζήτηση για την ενωτική παρέμβαση της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές οργάνωσε η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την Πέμπτη 13 Ιούλη στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Συνέλευση του σχήματος θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιούλη, στις 7.30μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

 

«Ανταρσία στα Χανιά»

Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η «Ανταρσία στα Χανιά» την Δευτερα 24 Ιούλη, στις 7μμ, στο Δημαρχείο.