Καταπίεση και απελευθέρωση
Πετράλωνα: Στο πλευρό της 12χρονης

12/7 Εκδήλωση στα Πετράλωνα

Παρά τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, την Παρασκευή 12/7 πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα, στην πλατεία Μερκούρη, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 40 ακτιβιστές/ριες και μέλη συλλογικοτήτων της γειτονιάς.

Τη συζήτηση άνοιξε η Άννα από την Επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, δίνοντας μια λεπτομερή εικόνα σχετικά με την υπόθεση. Τόνισε την ανυπαρξία κρατικής υποστήριξης του παιδιού και της οικογένειας τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο δευτερογενούς φροντίδας και επεσήμανε την εμπλοκή όλων των κρατικών και αστικών θεσμών στις υποθέσεις βιασμών και trafficking.

Από τη μεριά του ΣΕΚ εισηγήθηκε η Μαρία Φωτεινού, η οποία περιέγραψε τη συστημική κακοποίηση των παιδιών και τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση δομών, νοσοκομείων και σχολείων. Ο καπιταλισμός και η άρχουσα τάξη που τον στηρίζει δημιουργεί τις συνθήκες εξαθλίωσης των εργατικών οικογενειών και ταυτόχρονα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εγκατάλειψη και την εκμετάλλευση τους από Μίχους και Λιγνάδιδες. 

Η απάντηση έρχεται από την εργατική τάξη, η οποία οργανωμένη σε γειτονιές και χώρους δουλειάς μπορεί να τσακίσει αυτό το σεξιστικό σύστημα.

Με αυτόν τον προσανατολισμό χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως τόνισαν πολλές από τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν.  

Πυρήνας ΣΕΚ Χαμοστέρνας