Πολιτική στήριξη για τους αγώνες Δημοκρατική οργάνωση για τους μαχητές

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πρωτοπόρα δράση όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρωτοστάτησε στους εργατικούς αγώνες και τα κινήματα. Έριξε εξαρχής τη γραμμή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και του απεργιακού αγώνα διαρκείας. Πάλεψε για το συντονισμό των αγώνων από τα κάτω» καταλήγει το κείμενο των Θέσεων που περιλαμβάνει 45 σημεία. «Προσπάθησε για την ανατρεπτική κοινή δράση. Πάνω από όλα, εξ αρχής πρότεινε ένα πλαίσιο μεταβατικών αντικαπιταλιστικών στόχων που σήμερα ορίζουν την εργατική απάντηση στη κρίση: παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ και ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών, αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος του κεφαλαίου.

Είναι στόχοι που βγήκαν μέσα από τους ίδιους τους αγωνιστές και τους πρωτοπόρους διανοουμένους και δείχνουν ότι υπάρχει εναλλακτική αριστερή απάντηση. Για όλους αυτούς τους λόγους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε να διευρύνει την επιρροή της, να έχει ένα μαζικό εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές, να κατοχυρωθεί ως ένας διακριτός, μαζικός και με κοινωνική γείωση πόλος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Παρόλα αυτά, κοινή πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από την μεριά μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και γι’ αυτό θέλουμε μέσα και από τη Συνδιάσκεψη να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική μας παρέμβαση. Με βάση την ίδια την εμπειρία, τη γνώμη και τη σκέψη των αγωνιστριών και των αγωνιστών, με την έμπνευση που μας δίνουν οι μεγάλοι εργατικοί και λαϊκοί ξεσηκωμοί, με την εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του εργατικού κινήματος στο δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση»

Όπως αναφέρει η πρόταση του Συντονιστικού για το Οργανωτικό:

«Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται όποιος συμφωνεί με τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις, οργανωτικές αρχές και τους στόχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…»

«Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε Τοπικές Επιτροπές στις οποίες γίνεται η εγγραφή των μελών και η εκλογή αντιπροσώπων, με βάση την αρχή ένα μέλος-μία ψήφος. Εκτός από τις Τοπικές Επιτροπές συγκροτούνται και Κλαδικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…».

«Κυρίαρχο όργανο κάθε Επιτροπής αποτελεί η Συνέλευση των μελών της…»

«Οι Συνελεύσεις ορίζουν Συντονιστικές Επιτροπές, οι οποίες έχουν την ευθύνη για το μητρώο μελών της αντίστοιχης Επιτροπής και για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνέλευσης της Επιτροπής…»

«Ανώτερο όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που συγκαλείται μια φορά το χρόνο και συζητά με βάση εισήγηση του απερχόμενου πανελλαδικού συντονιστικού. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτελείται από αιρετούς αντιπροσώπους των Τοπικών Επιτροπών…»

«Από την Συνδιάσκεψη εκλέγεται η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Πανελλαδικό Συντονιστικό…»

* Το κείμενο των θέσεων μπορείτε να βρείτε ολόκληρο στη διεύθυνση: http://tinyurl.com/65cnls8. Και την πρόταση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το οργανωτικό στη διεύθυνση: http://tinyurl.com/64evqmw