ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Όχι στη διάλυση

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανώ τους εργαζόμενοι από τα σωματεία Κ. Μακεδονίας, Καρδίτσας (που παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι τον Οκτώβρη), Κέρκυρας, Λέσβου, Κρήτης, Λευκάδας και Αττικής φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Βρε που πήγαν του Βοήθεια τα λεφτά; Πήγανε στους τραπεζίτες για να κλείσουν μαύρες τρύπες» και «Μόνιμη δουλειά- Μόνιμες δομές, τέρμα πια στις περικοπές». Μετά τη συνάντηση με τον Καστανίδη, ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ.  

Θα παλεψουμε

«Είμαι 6 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, άλλοι συνάδελφοι είναι 10-12 χρόνια και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το πρόγραμμα ΒσΣ. Είναι μία υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας από τις λίγες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τόσο καλά οργανωμένες. Θα παλέψουμε με ότι δυνάμεις έχουμε και μέσα από τα σωματεία που έχουμε φτιάξει πανελλαδικά για να το κρατήσουμε και το πρόγραμμα και τις δουλειές μας», μας είπε η Φωτεινή από την Εύβοια. «Ήδη οι Δήμαρχοι έχουν αρχίσει να μας απειλούν και να μας λένε ότι θα απολυθούμε, όπως βιώνουμε εμείς στο Δήμο Δάφνης», μας είπε άλλη εργαζόμενη. «Παλεύουμε μέσα από το σωματείο μας και έχουμε κερδίσει και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που μετά από παρέμβασή του πληρωθήκαμε τα δεδουλευμένα μας”.   

“Σαν σωματείο βγάλαμε ανακοίνωση που εξηγεί ότι εφόσον οι δηλώσεις Καστανίδη δεν μας ικανοποίησαν πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας”, μας είπε ο Νίκος  Χατζάρας μέλος του ΔΣ Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Μακεδονίας. “Θα προχωρήσουμε σε νέα γενική συνέλευση μέσα στον Οκτώβρη για να αποφασίσουμε νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων, αλλά μέχρι τότε χρειάζεται η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στο “ΒσΣ” στην απεργία στις 5/10 και στην πανεργατική στις 19/10 έτσι ώστε να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους στη μάχη  ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών δομών, τις περικοπές και τις απολύσεις”.