Θεσσαλονίκη

Τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη η δημοτική αστυνομία του Μπουτάρη εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό κατά των μεταναστών μικροπωλητών που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους πουλώντας την πραμάτεια τους. Η δημοτική αστυνομία δεν διστάζει να προχωρά σε ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και καταστροφές των εμπορευμάτων τους. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα δημοτικοί αστυνομικοί μαζί με τα ΜΑΤ την έπεσαν στους μετανάστες μικροπωλητές στη Λαϊκή, ενώ έφτασαν σε σημείο να μπουν σε σπίτι μικροπωλητή να τον ξυλοφορτώσουν και να του πάρουν τα εμπορεύματα.

Μετά από όλα αυτά η Ένωση Μεταναστών Εργατών (ΕΜΕ) κάλεσε μια πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ έγιναν και δύο συνελεύσεις μεταναστών μικροπωλητών, όπου αποφασίστηκε η πορεία της Δευτέρας 14/11. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 μετανάστες Σενεγαλέζοι, Αφγανοί, Πακιστανοί και από το Μπαγκλαντές. Μπροστά υπήρχε ένα κοινό πανό που έγραφε «Ενάντια στις επιθέσεις-Νομιμοποίηση στους Μετανάστες», ενώ ακολουθούσαν τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, της ΕΜΕ, των μεταναστών από το Μπαγκλαντές και των Αυτόνομων Μεταναστών.

Παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί, έγινε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δημάρχου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των μεταναστών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Την επόμενη εβδομάδα η ΕΜΕ οργανώνει νέα συνέλευση, ενώ το Σάββατο 26/11 στη Νομική η ΚΕΕΡΦΑ και η Ενωση Μεταναστών Εργατών οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της νέας κυβέρνησης», βιντεοπροβολή και πάρτυ.