ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ

Συμμετείχαν εργαζόμενοι από 5 Δήμους, της Αθήνας, της Πεύκης, του Περιστερίου, του Αμαρουσίου, του Κορυδαλλού. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Ταξιάρχης Ευσταθίου από το Δήμο Πεύκης. Επισήμανε ότι παρόλο που τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έπεσε από τις εσωτερικές της αντιφάσεις και τις διαφωνίες των τραπεζιτών για το «κούρεμα», αυτό δεν ισχύει. Στη συνέχεια έδωσε την εικόνα των μαχών των τελευταίων χρόνων, αλλά και του Οκτώβρη που πραγματικά γκρέμισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο δεύτερος ομιλητής ήταν ο Μήτσος Καλπίδης από το Δήμο Κορυδαλλού που έβαλε πως πάμε παρακάτω. Απέναντι στην αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών, χρειάζεται να οργανωθούν ακόμα καλύτερα οι χώροι από τα κάτω. Θύμισε πως βγήκε η 20ήμερη απεργία στους Δήμους κάτω από την πίεση της βάσης κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που είχε καλέσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Έβαλε σαν παράδειγμα τη δημιουργία επιτροπής βάσης στο Δήμο που δουλεύει, παράδειγμα που χρειάζεται να απλωθεί παντού για να βγει και νέα 48ωρη Πανεργατική Απεργία.

Στη συζήτηση μπήκαν πολλές παρατηρήσεις. Εργαζόμενος από το Δήμο της Αθήνας που ήρθε από την αφίσα που είχε κολληθεί για την εκδήλωση είπε ότι η εργατική τάξη χρειάζεται και πολιτικό φορέα, ενώ συμφώνησε με τη δημιουργία επιτροπών βάσης. Άλλος εργαζόμενος τόνισε ότι χρειάζεται να ενεργοποιηθούν ξανά οι τοπικοί συντονισμοί Δήμων, όπως στα Βόρεια. Τέλος, αποφασίστηκε να παρθούν πρωτοβουλίες για να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους.

Στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΧΥΤΑ πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 22/11 με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατάληψη στο γραφείο του Κουκουλόπουλου. Την Παρασκευή 25/11 θα γίνουν συσκέψεις των ΔΣ των Συλλόγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Στους χώρους δουλειάς