“Οι επαναστάτες επέστρεψαν στην πλατεία Ταχρίρ”

Τα στρατοδικεία έχουν κλέψει χρόνια από τις ζωές τους. Έχασαν τα μάτια τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών που παίρνουν εντολές από το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων και τους λακέδες τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί και η απάντηση του κράτους ήταν να κινητοποιήσει τραμπούκους και στρατοδικεία ενάντια σε διαδηλωτές και απεργούς. Το κράτος, ασκώντας έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, απογοήτευσε τον κόσμο που περίμενε ότι οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες θα επέστρεφαν στο δημόσιο. Παρόμοια έφεση ασκήθηκε ενάντια στην απόφαση να αποκλειστούν τα απομεινάρια του κόμματος του Μουμπάρακ από τις εκλογές. Τα όνειρα αυτών των νέων ανθρώπων εξανεμίστηκαν, τους τα έκλεψαν μέσα στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές με τα βασανιστήρια.

Η μάχη που δίνει ο κόσμος δεν είναι για το αν θα έχουμε πρώτα εκλογές ή πρώτα σύνταγμα. Οι ταξιαρχίες τις επανάστασης που βρίσκονται στην πλατεία Ταχρίρ, στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και σε άλλες οχτώ επαρχίες της χώρας δεν αποτελούν τμήμα των ελίτ, ούτε σκιαμαχούν για ένα κομμάτι χαρτί για να ξαναμοιράσουν την εξουσία και τον πλούτο. Η σπίθα που έβαλε φωτιά στο κίνημα μπήκε από τους φτωχούς και τους επαναστάτες της Αιγύπτου, αυτούς που είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν το σύστημα και επιμένουν στο δικαίωμά τους να απολαύσουν ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή.

Οι επαναστάτες της Αιγύπτου δεν χάρισαν την επανάσταση στο Στρατιωτικό Συμβούλιο και ούτε συμφώνησαν να την παραδώσουν στα χέρια των στρατηγών.

Οι επαναστάτες της Αιγύπτου δεν έδωσαν εντολή στο Στρατιωτικό Συμβούλιο να κυβερνήσει την Αίγυπτο. Ο Μουμπάρακ έδωσε αυτήν την εντολή.

Οι επαναστάτες της Αιγύπτου δεν συμφώνησαν στην επέκταση των Νόμων Έκτακτης Ανάγκης που ψήφισε ο Μουμπάρακ το 2009.

Ο λαός πέτυχε μια νίκη στις 11 Φλεβάρη 2011 όταν ανάγκασε τον Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Ο στόχος του κόσμου δεν ήταν να πάρουν τη θέση του οι στρατιωτικοί Μουμπάρακ, αλλά ένα εντελώς νέο καθεστώς. Η επανάστασή μας δεν ολοκληρώθηκε! Από την πρώτη στιγμή, η χούντα δεν έχει πάψει να προσπαθεί να λυγίσει τον κόσμο. Προσπάθησε να επιστρέψει τα πράγματα στην κατάσταση πριν τις 25 Γενάρη. Στην αρχή τα ψέματα τα έλεγαν με γλώσσα φιλική προς τους επαναστάτες. Ακολούθησε μια όλο και πιο βάρβαρη πολιτική καταστολής, όσο περισσότερο ο κόσμος καταλάβαινε την συμμαχία μεταξύ των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και της τάξης των καπιταλιστών, που από κοινού προσπαθούν ν ακλέψουν την επανάσταση και τα όνειρά της.

Νομίζαμε πως η σφαγή της διαδήλωσης των Κοπτών (στις 9 Οκτώβρη) ήταν το χειρότερο που μπορούσε να κάνει αυτή η βάρβαρη συμμαχία. Όμως η βία που έχουν εξαπολύσει από την Παρασκευή 18 Νοέμβρη και μετά δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο. Σέρνουν ανθρώπους στο δρόμο, τους σκοτώνουν και σωριάζουν τα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο. Εμείς, οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές, που βρισκόμαστε στην πλατεία Ταχρίρ από την πρώτη μέρα, καλούμε τις γεναίες μάζες των επαναστατών στους δρόμους και τις πλατείες της Αιγύπτου να εφαρμόσουν τα μαθήματα της Επανάστασης της 25ης Γενάρη και να ενώσουν όλες τις δυνάμεις των “απελευθερωμένων πλατειών” σε ένα ενιαίο μέτωπο, το μόνο που έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος της επανάστασης. Δολοφόνοι των επαναστατών, θα σας δικάσουμε, είτε χρειαστεί πολύς καιρός είτε λίγος, γιατί η νίκη μας και η νίκη της επανάστασης είναι αναπόφευκτη. Δόξα στους μάρτυρες. Νίκη στην Επανάσταση. Η εξουσία και ο πλούτος στο λαό.

Επαναστάτες Σοσιαλιστές, 20 Νοέμβρη 2011

Διαβάστε επίσης

Αίγυπτος: Νέα έκρηξη

Άλλα διεθνή

Ισπανία: Πίσω από την επιφάνεια