Παιδικό αντιρατσιστικό θέατρο

Το έργο αυτό γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές του '70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου. Στην γερμανική εκδοχή που είχε τίτλο "Μια βραδιά στου Παπαδάκη", η οικογένεια των μεταναστών ήταν Έλληνες!

"Το 1973, ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για την σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και μεταναστών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για την δυνατότητα καταπολέμησης τους με ζεστή καρδιά, χιούμορ και κοινό νου. Τότε οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, σήμερα όμως μπορούμε και γελάμε όλοι μαζί με αυτά. Το έργο, δυστυχώς παραμένει επίκαιρο και γι' αυτό παίζεται ξανά και ξανά σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στο Λονδίνο με Πακιστανούς και Τζαμαϊκανούς, στη Γαλλία με Άραβες και Σενεγαλέζους, στην Αυστραλία με Βιετναμέζους και Ινδούς"' γραφεί για την παράσταση ο συγγραφέας του έργου.

Το θέατρο πορεία και η ομάδα του Βασίλη Κουκαλάνι, που είχε την αρχική ιδέα για την μεταφορά του έργου, έχουν στήσει μια παράσταση ζωντανή, που ενθουσιάζει μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές.

Βρεθήκαμε στην παράσταση της Κυριακής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, για να δούμε την παράσταση και να ενημερώσουμε για την αντιφασιστική διαδήλωση στις 3 του Δεκέμβρη.

Το θέατρο Πορεία βρίσκεται Τρικόρφων 3-5, στην πλ. Βικτωρίας. Παραστάσεις τις Κυριακές 11πμ και 3μμ.