Οι φασίστες δεν εξημερώνονται

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας κατασκευής μία πλαστής συναίνεσης ήταν η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη “Πρωταγωνιστές” στο Μέγκα την περασμένη Κυριακή με τίτλο “Το ΛΑΟΣ, η Αριστερά και ο Λουκάς Παπαδήμος”. Ο Θεοδωράκης ξεκινά την εκπομπή με συνέντευξη του Βορίδη, προσπαθώντας να δείξει την “ανθρώπινη πλευρά” ενός δήθεν παρεξηγημένου φασίστα. Ο Βορίδης δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ότι ο Καρατζαφέρης είχε πει κάποτε “εμείς είμαστε οι γνήσιοι Έλληνες γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές”, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα το έλεγε ποτέ. Συνεχίζει λέγοντας ότι “είναι άδικο να τον λένε θιασώτη του Λεπέν γιατί δεν έχει καμία σχέση με το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν.

Συνεχίζει λέγοντας “έχω συμμετάσχει σε φοιτητικές συγκρούσεις. Δεν καμαρώνω για αυτό αλλά δεν μπορούσε ένας φοιτητής της δεξιάς να μείνει έξω από αυτά ειδικά άμα είναι 20 χρονών”. Ενώ σχετικά με την ιθαγένεια πρόσθεσε ότι “δεν έχουμε πει ποτέ όποιος δεν έχει ελληνικές ρίζες δεν είναι Έλληνας”. Η εκπομπή είχε και συνέχεια. Η Διαμαντοπούλου να δηλώνει ότι καλώς ή κακώς η νέα κυβέρνηση έχει την αποδοχή του 80% της κοινωνίας, και συνεχίζει με το αριστερό πλυντήριο της ακροδεξιάς, τον Ψαριανό να προσθέτει ότι το Βορίδη “δεν τον θεωρώ αυτή τη στιγμή φασίστα. Διαφωνούμε σε πολλά αλλά θα μπορούσε να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και δεν κυκλοφορεί με τσεκούρι όπως όταν ήταν 20 χρονών. Φασίστες υπάρχουν παντού και η αριστερά εκτρέφει ένα είδος φασισμού”.

Η εκπομπή του Θεοδωράκη δεν είναι η μοναδική προσπάθεια εξευγενισμού των τραμπούκων του ΛΑΟΣ. Θεωρίες που υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο οι φασίστες να είναι μέσα στη Βουλή ώστε να “εξημερωθούν” σεβόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς είχαν κάνει την εμφάνισή τους από τότε που το ΛΑΟΣ μπήκε στη Βουλή. Αυτή η θεωρία όμως δεν μοιάζει να βρήκε πρακτικό αντίκτυπο όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόλο που ο Καρατζαφέρης δήλωνε ότι δεν είναι ακροδεξιός και όποιος τον αποκαλέσει έτσι θα του κάνει μήνυση, το ΛΑΟΣ έκανε από την αρχή την προσπάθεια να μετατραπεί σε ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού και να βάζει πιέσεις για να υιοθετήσει το ΠΑΣΟΚ την ακροδεξιά ατζέντα με αντάλλαγμα τη στήριξη στην πολιτική του. Το αποτέλεσμα ήταν η κλιμάκωση του ρατσισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο Παπουτσής που ήταν πρόεδρος της ΕΦΕΕ, όταν ο Βορίδης διαγράφονταν από τη Νομική για τη φασιστική του δράση, ανακοίνωνε φράχτη στον Εβρο, ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, αναβάθμιση του ρόλου της Φρόντεξ με την μεταφορά του στρατηγείου της στον Πειραιά, απελάσεις, σκούπες της αστυνομίας, εισβολές στα σπίτια, με την αιτιολογία της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Λοστάρια και γραβάτες

Οι φασίστες με τις γραβάτες που κάθισαν στα έδρανα της βουλής δεν έβαλαν φρένο στους φασίστες με τα λοστάρια και τα ρόπαλα που άρχισαν να ξεχύνονται στους δρόμους και να τρομοκρατούν με τις επιθέσεις τους μετανάστες και αντιρατσιστές. Μέλη του ΛΑΟΣ βρέθηκαν μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής να επιτίθενται στον Άγιο Παντελεήμονα απέναντι σε μετανάστες ή σε επιθέσεις σε αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις όπως έγινε στην Πανόρμου το Γενάρη του 2010. Με την κάλυψη και την ανοχή της αστυνομίας, νεοναζί και κάθε λογής ακροδεξιοί άρχισαν να οργανώνουν επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, στο Ρέντη, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω, στη Ν. Ιωνία και σε πολλές άλλες εργατογειτονιές, σε τζαμιά ακόμα και να παρελαύνουν στο κέντρο της Αθήνας το Μάη του 2011 με αφορμή μια εγκληματική ενέργεια με θύμα έναν κάτοικο του κέντρου της Αθήνας.

Τώρα που αυτά τα ακροδεξιά αποβράσματα κάθονται στις καρέκλες των υπουργείων δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Γιατί από τη μία έχουν σαν στόχο μαζί με όλη την κυβέρνηση Παπαδήμου να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των φτωχών, ντόπιων και μεταναστών, επιβάλλοντας την ατζέντα της απόλυτης βαρβαρότητας και από την άλλη να δώσουν την πολιτική κάλυψη σε κάθε λογής ακροδεξιά αποβράσματα, που εξέθρεψαν ήδη οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να εξαπολύουν επιθέσεις στις γειτονιές.

Παρόλο που τα ακροδεξιά δεκανίκια της κυβέρνησης των τραπεζιτών έχουν αναγκαστεί κάτω από την οργή του κόσμου να το παίζουν εξημερωμένοι πολιτικοί που σέβονται τη δημοκρατία και τους θεσμούς, από το φόβο τους μήπως και ο κόσμος τους ρίξει από τις καρέκλες πριν την ώρα τους, δεν χωράει εφησυχασμός. Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να συνεχίσει μετατρέποντας την αηδία που νοιώθει η πλειοψηφία του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση τραπεζιτών και φασιστών, σε κίνημα που θα τους στείλει μια και καλή όλους μαζί στον αγύριστο.

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήρια 3 Δεκέμβρη - Έξω οι φασίστες από τα Υπουργεία

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

“Δυναμικό παρών ενάντια στην κατρακύλα”

Γερμανία: Συμμορία νεοναζί δολοφονούσε με κρατική κάλυψη