ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η συζήτηση ανάβει

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σπύρος Κουλούρης από το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Έκανε μια αναδρομή στους αγώνες που έριξαν την κυβέρνηση ΓΑΠ και έδωσε πολύ ζωντανές εικόνες από τις καταλήψεις των Υπουργείων. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Σηφακάκης που τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το κίνημα με απεργίες και καταλήψεις και να γίνει πράξη σε ολοένα και περισσότερα σημεία ο εργατικός έλεγχος στο δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Τις τοποθετήσεις από τη μεριά του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκλεισε ο Κώστας Μάρκου που επισήμανε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε επαναλήψεις της ιστορίας και να χρησιμοποιούμε μηχανιστικά παραδείγματα από τους αγώνες της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, ο Παναγιώτης Σωτήρης και ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Την Κυριακή 13/11 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου οργάνωσε εκδήλωση, όπου ομιλητές ήταν η Λίλιαν Μπουρίτη και ο Τάσος Κατίντσαρος, ενώ συμμετείχαν 45 άτομα. Η πρώτη ομιλήτρια θύμισε τους σταθμούς της ταξικής πάλης που οδήγησαν στην πολιτική κατάρρευση της κυβέρνησης του Παπανδρέου, ενώ ο δεύτερος ομιλητής κάνοντας τη σύνδεση με την επικαιρότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τόνισε ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά χρειάζεται να βγει μαχητικά στο προσκήνιο πέρα από τις αυταπάτες για οποιαδήποτε κοινοβουλευτική λύση.

Στα Γιάννενα έγινε εκδήλωση με θέμα «38 χρόνια μετά: ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός» στις 16/11. «Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αργυρή Ερωτοκρίτου, η Ελίνα Τσαλίκη και ο Νίκος Ηλίας. Η συζήτηση ξεκίνησε από τα ιστορικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά κυριάρχησε η συζήτηση γύρω από το πώς συνεχίζουμε με τις απεργίες και την αντίσταση στη νέα συγκυβέρνηση. Έγινε πολλή κουβέντα γύρω από τις απεργίες διαρκείας, τον εργατικό έλεγχο και τη διαγραφή του χρέους, ενώ συμμετείχε και κόσμος από οργανώσεις έξω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ», μας μετέφερε η Παναγιώτα Ερωτοκρίτου.

Το Σάββατο 19/11 έγινε συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής Κυψέλης-Γαλατσίου και Πατησίων στη Δημοτική Αγορά. «Συμμετείχαν 50 άτομα, ενώ η συζήτηση ήταν γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και την εικόνα της αδυναμίας της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία συμμετέχουν και οι φασίστες. Έγινε αποτίμηση της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στην οποία μπήκαν τα πολιτικά προχωρήματα, αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν στη διαδικασία των ψηφοφοριών. Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μεγάλη πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή τον Δεκέμβρη, να κάνουμε δράσεις για τα χαράτσια, να γίνουν εξορμήσεις στις γειτονιές και στους μεγάλους εργατικούς χώρους, ενώ θα βγάλουμε προκήρυξη που θα καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 3 Δεκέμβρη. Τέλος, εκλέξαμε ομόφωνα Συντονιστικό της Τοπικής για να έχει την ευθύνη της υλοποίησης όσων συζητάμε και την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς μας», μας είπε ο Θανάσης Καμπαγιάννης. Τέλος, συνέλευση έκανε και η Τοπική Επιτροπή Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Μεταμόρφωσης την Κυριακή 20/11.

Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θεσσαλονίκη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πάτρα

Μονοήμερα συζητήσεων του ΣΕΚ

Ζάκυνθος

Στους χώρους δουλειάς

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ