Θεσσαλονίκη: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κλεισίματα

Η κινητοποίηση πέτυχε παρά την προσπάθεια των ΜΑΤ που σε συνεργασία με μπράβους και χρυσαυγίτες προσπάθησαν να εμποδίσουν τους απεργούς, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Μπαλασόπουλος τονίζοντας ότι ζούμε σε εποχές που θυμίζουν χούντα. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι να ξαναπιάσουμε το νήμα της απεργίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμων.

Νίκος Χατζάρας, εργαζόμενος στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

• Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας οργανώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα στις 18 Γενάρη στις 1μμ έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ.


Σε κινητοποίηση βρίσκονται μια σειρά από χώρους στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στην Κοκα Κόλα 3ε Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τετράωρες στάσεις εργασίας στις 19/1, 23/1 και 27/1 σε όλες τις βάρδιες για ανάκληση των απολύσεων, κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, υπογραφή διμερούς σύμβασης.

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβρη και εργαζόμενοι στα γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής που χρωστάει μηνιάτικα σε εργαζόμενους και ΙΚΑ την ίδια στιγμή που δρομολογεί ίδρυση νέας εταιρίας. Ενάντια στις απολύσεις, κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και στα Goody’s.

Διαβάστε επίσης

Δήμος Χαλκηδόνας Νομού Θεσσαλονίκης: Δικαίωση ή φιάσκο;

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Η απεργία στη Χαλυβουργία: Ένα βήμα μπροστά στο Βόλο

Το σκάνδαλο του Άρθρου 99

Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα με την Αριστερά ή με τους απεργοσπάστες;

Περιστέρι: Η μάχη στου Λουκίσα

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η επίθεση δεν θα περάσει!

Αγιος Σάββας: Εκλογές με απεργία

Εκδήλωση της ΕΠΑΣΣ στην Ξάνθη

Εκδήλωση της ΕΠΑΣΣ στην Πάτρα για την ΑΒΕΞ

Χανιά: Οι δάσκαλοι στην απεργίά

ΜΜΕ: Κλιμάκωση ενάντια στους εκβιασμούς των βαρόνων