Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν

Την καμπάνια οργανώνουν η Πακιστανική Κοινότητα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ενωση Μεταναστών Εργατών. 

«Η καταστροφή στο Πακιστάν δεν είναι θεομηνία αλλά ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους και συνυπεύθυνους», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση. «Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν και η επέκταση του πολέμου μέσα στο Πακιστάν με την ενεργή εμπλοκή του Πακιστανικού στρατού στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ήταν η προτεραιότητα που οδήγησε σε τραγωδία... 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σε αυτή τη συνεχιζόμενη καταστροφή. Τις μέρες που ο κόσμος απελπισμένα αναζητούσε σανίδα σωτηρίας από τον πνιγμό, ο Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν έτρεχε στην Καμπούλ για να συναντήσει τον αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στρατηγό Πετρέους για να δηλώσει ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όπως και ένα νοσοκομείο θα συνεχίσουν να βοηθάνε στην κατοχή του Αφγανιστάν! Για την κυβέρνηση οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Πακιστανών και των Αφγανών στην Αθήνα είναι η συνέχιση εδώ του ίδιου βρόμικου πολέμου που μάλιστα χάνουν οι δυνάμεις των ιμπεριαλιστών. 

Το βάρος του να υπάρξει στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν πέφτει στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας που δίνουν την μάχη ενάντια στις ληστρικές πολιτικές της κυβέρνησης και του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές κινήσεις να μπουν μπροστά ώστε να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης που θα προασπίσει τα δικαιώματα των μεταναστών και θα στείλει έτσι την πιο χειροπιαστή συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν. Γι´ αυτό χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας για άμεση αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς και να απαιτήσουμε την εδώ και τώρα νομιμοποίηση των Πακιστανών μεταναστών, το σταμάτημα των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και των απελάσεων. Να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο για τους πρόσφυγες . Να απαιτήσουμε το πάγωμα των πληρωμών του ληστρικού χρέους ώστε εξοικονομώντας 300 δις να στηρίξουμε μια τέτοια πολιτική αλλά και μια πολιτική κοινωνικών παροχών για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Τα λεφτά υπάρχουν και μας τα κλέβουν οι πραγματικοί εγκληματίες, οι καπιτα-ληστές. Να ποιους πρέπει να διώξουμε από το Κέντρο της Αθήνας, τους ληστές Τραπεζίτες και όχι τους φτωχούς μετανάστες».

Ψήφισμα αλληλεγγύης του ΕΚΑ. «Το Δ.Σ. του ΕΚΑ ζητά να σταματήσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να χρηματοδοτούν με εκατομμύρια, στρατιωτικές επεμβάσεις στην περιοχή, στο όνομα της αντιτρομοκρατίας, και να δοθούν τα χρήματα αυτά για να σωθούν οι πλημμυροπαθείς», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ζωές για να υλοποιούν τα στρατηγικά τους συμφέροντα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ΔΝΤ να προχωρήσει σε ληστρικούς δανεισμούς στο Πακιστάν που θα τους ονομάσουν «ανθρωπιστική βοήθεια». Επιπλέον, λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Πακιστάν με τις συνεχιζόμενες πλημμύρες, ζητούμε να σταματήσουν οι απελάσεις προσφύγων και μεταναστών στο Πακιστάν και να δοθεί άσυλο σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και έχουν να συντηρήσουν οικογένειες. Καλούμε τους συναδέλφους να βοηθήσουν ώστε να αναχωρήσει σύντομα ένα καράβι αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς».