Δίκη από το 2003!

Οι 4 διαδηλωτές καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε πολύχρονες ποινές κάθειρξης με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης: Ο Βρετανός Simon Chapman, o Σύριος Κάστρο ( Dakduk Soleiman), o Ισπανός Perez-Corraiz Fernando και ο Έλληνας Μ. Τραικάπης καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε 8,6 έτη, 7 έτη, 7 έτη και 5,6 έτη κάθειρξης με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο. Εάν οι διαδηλωτές καταδικασθούν, θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς οι ποινές έχουν ανασταλεί έως την έκδοση απόφασης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε εκείνες τις ημέρες η αστυνομία προσπάθησε να στήσει μία ολόκληρη σκευωρία σε βάρος του Simon Chapman, ο οποίος φορούσε κατά τη σύλληψή του ένα μπλε ανοιχτό σακίδιο, ενώ κατά το κατηγορητήριο φορούσε ένα μαύρο σακίδιο. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο video, αστυνομικός μεταφέρει το μαύρο σακίδιο με τις μολότοφ και τα σφυριά και το εναποθέτει δίπλα στον Chapman. 

Τον Ιούνη του 2003 δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι είχαν πραγματοποιήσει μία μεγαλειώδη πανελλαδική διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη του πολέμου και της αγοράς και την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στεκόταν στο πλευρό του Μπους παρέχοντας διευκολύνσεις στον πόλεμο του Ιράκ. Η αστυνομία απάντησε με πρωτοφανή αγριότητα προκαλώντας στην ουσία τα επεισόδια. Δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμα και σε κατασκευή ενόχων και στην βίαιη καταστολή, μία πρακτική που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως να καταφέρει να σταματήσει το δυνάμωμα του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. 

Σήμερα 7 χρόνια μετά, η ίδια Δικαιοσύνη που δε διστάζει να αφήνει ελεύθερους όλα τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται μπλεγμένοι σε σκάνδαλα και βρωμοδουλιές, θέλει να εκδικηθεί τους 4 διαδηλωτές. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Να στείλουμε στη φυλακή τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και τα τσιράκια τους και όχι τους διαδηλωτές που παλεύουν ενάντια στην Ευρώπη του καπιταλισμού και του πολέμου.