Μια αριστερά που θέλει τους μετανάστες στη Μακρόνησο δεν είναι «Δημοκρατική»

Μια δήλωση του Μάκη Γιομπαζολιά σοκάρισε αλλά και αποκάλυψε το σαθρό υπόβαθρο πάνω στο οποίο στήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Ο Γιομπαζολιάς, ο οποίος μέσω του σχήματος “Ελεύθεροι Πολίτες” είχε συμφωνήσει την κάθοδο στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, πρότεινε σε τηλεοπτική εκπομπή να εξορίζονται οι “λαθρομετανάστες” σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια. Πόσα εισαγωγικά χρειάζονται στη λέξη “Δημοκρατική” που τόσο ήθελε ο Φώτης Κουβέλης σαν τίτλο του κόμματός του, για να στεγάζει ρατσιστές νοσταλγούς της Γυάρου και της Μακρονήσου;

Μπορεί ο Γιομπαζολιάς να είναι το πιο ακραίο κρούσμα, όμως έχουν προηγηθεί διάφορα παράξενα επεισόδια με όσους έχουν βρει πολιτικό καταφύγιο στη ΔΗΜΑΡ. Πρόσφατα ο Γεράσιμος Γεωργάτος, υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, ανέρτησε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την γερμανική Αριστερά επειδή... καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γεωργάτο, ο σωστός διεθνισμός θα ήταν η Αριστερά να ψηφίζει μαζί με τη Μέρκελ. Στην Πιερία, παραιτήθηκε ολόκληρη η Νομαρχιακή Επιτροπή, γιατί η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να εντάξει στο κόμμα και στα ψηφοδέλτια, τον διαγραμμένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Αμοιρίδη.

Είναι προφανές ότι πολλά στελέχη του κόμματος βλέπουν ότι διάφοροι από όσους ψήφισαν με τα δυο χέρια το πρώτο μνημόνιο και στη συνέχεια έσπασαν κάτω από την πίεση του κινήματος, στρέφονται στη ΔΗΜΑΡ μόνο με την ελπίδα να περισώσουν τη βουλευτική τους έδρα. Έτσι τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος του Κουβέλη μπορεί να μετατραπούν σε ένα αριστερό πλυντήριο για να ξανακάτσουν στις βουλευτικές καρέκλες οι ίδιοι που ψήφισαν τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων και των κοινωνικών δαπανών.

Όσον αφορά το κλείσιμο του ματιού στο ρατσισμό, ο Γιομπαζολιάς δεν ήταν ο πρώτος. Η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας έφερε τα στελέχη της στο ίδιο μπλοκ με αυτούς που απαγορεύουν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και παραχωρούν προνόμια και γραφεία στους Χρυσαυγίτες. Ο αριστερός κόσμος που μπερδεύτηκε από τις ρητορικές επικλήσεις του Φώτη Κουβέλη στη δημοκρατία και στο κεκτημένο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έχει καμιά θέση δίπλα στους Γιομπαζολιάδες. Η θέση του είναι στις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που παλεύει στην πράξη και το ρατσισμό και τη λιτότητα και την περιστολή των δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης

Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης

Φασιστικές απειλές σε Κωνσταντίνου – Γεροντίδη

Άργος: Πορεία εργαζόμενων στα πορτοκάλια

Συστηματικές ρατσιστικές επιθέσεις

Κόρινθος: Αντιρατσιστική πρωτοβουλία

Οι φοιτητές υπερασπίζουν το άσυλο και τους μετανάστες

Η Καλλιθέα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες

ΚΕΕΡΦΑ: ΟΧΙ Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Πρωτοβουλία σχολών του κέντρου για το άσυλο και τους μετανάστες