Φασιστικές απειλές σε Κωνσταντίνου – Γεροντίδη

Με την στοχοποίηση του συνδικαλιστή και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ Μάκη Γεροντίδη, προσπάθησε ομάδα της Χρυσής Αυγής στα Γιαννιτσά να τρομοκρατήσει το κίνημα και την αριστερά της περιοχής που αντιστέκεται στα Μνημόνια, το ρατσισμό και τους φασίστες. Οι νοσταλγοί της Χούντας και του Ολοκαυτώματος έγραψαν σε διάφορα σημεία της πόλης εμετικά και ρατσιστικά συνθήματα και τόλμησαν να τον απειλήσουν ονομαστικά σε δημόσια θέα.

«Η φασιστική επίθεση αυτή, δεν αφορά μόνο τον συνάδελφό μας, αλλά αποτελεί ευθεία επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας», αναφέρει καταγγελία του Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας. «Είναι συνέχεια παρόμοιων τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, απέναντι σε μετανάστες και σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος… Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι νοσταλγοί της χούντας και του Άουσβιτς: Το εργατικό κίνημα είναι δυνατό και δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας στη βαρβαρότητα του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος...

Ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας καλεί να εκδοθούν ανακοινώσεις καταδίκης των απειλών των νεοναζί από την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ., αλλά και από τους φορείς του νομού, το Δήμο, την ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Δικηγορικό Σύλλογο. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις τοπικές κοινωνίες σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για να φράξουμε το δρόμο στη φασιστική απειλή και απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των επιθέσεων των νεοναζί στην περιοχή μας».

Εφεδρεία

«Η επίθεση που εξαπολύουν δεν συνιστά απλώς μία προσωπική απειλή, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων (εργαζομένων, ανέργων, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς) από τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος», αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας-Ημαθίας… «Καλούμε τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες της αριστεράς και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήριά τους».

Η προβοκάτσια των νεοναζί κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιαννιτσά δεν είναι η μόνη. Την περασμένη εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ είχε αναρτηθεί ένα άθλιο “κείμενο” κατά του δημοτικού συμβούλου Αθήνας, εκλεγμένου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π.Κωνσταντίνου. «Το ΛΑΟΣ βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία, πλήρως ευθυγραμμισμένο με την Ασφάλεια, αφού μπορεί άλλωστε να έχει τεχνογνωσία από πρώτο χέρι μέσω του τέως διοικητή της ΕΥΠ που βρίσκεται στις γραμμές του», αναφέρει ανακοίνωση του Π. Κωνσταντίνου.

«Βγάζουν αφρούς για το αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη στον Αγιο Παντελεήμονα όπου συνεργάστηκαν με τα υπόλοιπα νεοναζιστικά παράσιτα των μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής, την ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη και τον Δήμαρχο Καμίνη για την απαγόρευση της συναυλίας... Δεν με εκπλήσσει που στο ίδιο ύφος δέχομαι τηλεφωνικές απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και της ζωής μου από φασιστοειδή επιπέδου υποκόσμου… Αυτά τα φρούτα του φασισμού που σάπισαν και αναδύουν αφόρητες οσμές ψηφίζοντας στη Βουλή κάθε αντεργατικό μέτρο πρέπει να τα πετάξουμε στα σκουπίδια. Εκεί ανήκουν άλλωστε».

Διαβάστε επίσης

Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης

Άργος: Πορεία εργαζόμενων στα πορτοκάλια

Συστηματικές ρατσιστικές επιθέσεις

Κόρινθος: Αντιρατσιστική πρωτοβουλία

Οι φοιτητές υπερασπίζουν το άσυλο και τους μετανάστες

Η Καλλιθέα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες

ΚΕΕΡΦΑ: ΟΧΙ Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Πρωτοβουλία σχολών του κέντρου για το άσυλο και τους μετανάστες

Μια αριστερά που θέλει τους μετανάστες στη Μακρόνησο δεν είναι «Δημοκρατική»