ΚΕΕΡΦΑ Κερατσίνι: Πετυχημένη εκδήλωση

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου με θέμα: «Πολυτεχνείο 1973-2012, η πάλη ενάντια στο φασισμό τότε και σήμερα» που έγινε στο υπό κατάληψη Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», την Κυριακή 18/11, στην οποία συμμετείχαν περίπου 60 άτομα.

Την συζήτηση άνοιξε ο Δημήτρης Καρακώστας, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναφέροντας πως το Πολυτεχνείο είναι κομμάτι της ιστορίας και δεν πρέπει να το καπηλεύεται κανείς, απαντώντας έτσι στις προκλητικές και φασιστικές δηλώσεις όλων όσων αμφισβητούν τη σημασία του. Τόνισε πως η εξέγερση αποτέλεσε την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων που είχαν προηγηθεί, όπως απεργίες, διαδηλώσεις και η κατάληψη της Νομικής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Πίττας, που επίσης συμμετείχε στην εξέγερση. Τόνισε πως το νόημα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό, γιατί «το σύνθημα που φωνάζουμε στις διαδηλώσεις 'ποτέ ξανά φασισμός' μέσα στο Πολυτεχνείο γεννήθηκε» και γιατί ήταν ένδειξη της δύναμης που έχει το κίνημα από τα κάτω όταν ενώνεται και παλεύει μαζικά. Τέλος ανέφερε πως το Πολυτεχνείο άλλαξε ριζικά την πολιτική κατάσταση, αφού κατάφερε να περιθωριοποιήσει τη χούντα και να μην της επιτρέψει να περάσει την εξουσία ομαλά σε μια δεξιά κυβέρνηση.

Ο τελευταίος ομιλητής Δημήτρης Νιώπας, φοιτητής Μαθηματικού, σύνδεσε τους αγώνες του Πολυτεχνείου με τους σημερινούς αγώνες καθώς όπως και τότε έχουμε να δώσουμε μάχες αντιφασιστικές, αντιπολεμικές, αντικαπιταλιστικές.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα τριών τραγουδιών από τη Σεβαστή Μωραϊτίνη με συνοδεία κιθάρας και η προβολή της ταινίας «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Σε αυτή την εκδήλωση 15 νέα μέλη γράφτηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ και οι περισσότεροι ενίσχυσαν οικονομικά. Με όλο αυτό τον κόσμο συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας από το Κερατσίνι μέχρι τη Σαλαμίνα και ταυτόχρονα ξεκινάμε να οργανώνουμε το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 του Γενάρη.

Μιχάλης Πέππας