Τα σωματεία διεκδικούν την άρση της επιστράτευσης που τους έχει επιβληθεί εδώ και περίπου 10 μήνες, από την ηρωική απεργία των εργαζομένων στο Μετρό τον Γενάρη. Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους: “Η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, με περικοπές μισθών, διαθεσιμότητες και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας δε θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν εδώ και περίπου 10 μήνες την πιο ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς «επιστράτευσης». Αυτό βέβαια δεν μας κλόνισε και συνεχίσαμε να συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής της φτωχοποίησης.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη αυτού του μέτρου έχουν εκλείψει από καιρό. Κατά συνέπεια, ο μοναδικός λόγος που δεν έχει αρθεί το επαίσχυντο μέτρο είναι να παραμένουν δέσμιοι οι εργαζόμενοι και να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.”
l Στάση εργασίας 12 - 4μμ και γενική συνέλευση, πραγματοποιούσαν και οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), την Τρίτη 8/10, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη κατευθυνόταν στο τυπογραφείο.

