Όχι στην απέλαση του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ που βασάνισαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα

Ο Ουαλίντ είχε βρεθεί αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας το Νοέμβριο του 2012. Κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του λόγω των βασανιστηρίων που υπέστη. Όπως κατήγγειλε ο Αμουχαμέντ Μαχμούντ από την Αιγυπτιακή Κοινότητα, παρουσία του ίδιου του Ουαλίντ στη συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ: «Ο Ουαλίντ δούλευε σε ένα φούρνο στη Σαλαμίνα. Στις 3/11/2012 πήγε στο αφεντικό του και ζήτησε τους μισθούς δύο μηνών που του χρωστούσε. Τότε το αφεντικό φώναξε άλλα τρία άτομα, τον δέσανε με αλυσίδες και τον πήγανε σε ένα στάβλο και για 30 ώρες περίπου τον χτυπούσανε. Επίσης του κλέψανε 10.000 ευρώ. Ο Ουαλίντ παραλίγο να πεθάνει. Περαστικοί τον βρήκαν, τον πήγαν στο νοσοκομείο και μετά ο ίδιος πήγε στο ΑΤ Σαλαμίνας και κατήγγειλε όσα έγιναν. Ο φούρναρης είναι Χρυσαυγίτης γιατί όταν πήγε στο δικαστήριο ήταν μαζί του άλλοι Χρυσαυγίτες. Του έδωσαν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους γιατί ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα δικαστήρια. Πριν λίγες μέρες ήρθε η απόφαση ότι ακυρώθηκε η άδεια παραμονής».

Δέκα μήνες αργότερα και ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα «εξαρθρώσει» την εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να βγάλει από τη μέση τα ίδια τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων της Ναζιστικής συμμορίας. Ο Ουαλίντ έλαβε έτσι έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο του ανακοινώνονταν ότι η άδεια παραμονής του ακυρώθηκε και είχε βγει απόφαση απέλασής του.

Μετά από τη δημόσια κατακραυγή για άλλη μία απόπειρα συγκάλυψης της επίθεσης στην οποία είναι μπλεγμένη η Χρυσή Αυγή το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να δώσει διευκρινήσεις «Το υπουργείο Εσωτερικών του χορήγησε προσωρινή άδεια διαμονής και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία εστάλη σχετικό αντίγραφο. Παραμένει νομίμως στη χώρα και δεν έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης από την Ελληνική Αστυνομία…Λόγω όμως των ελλιπών εγγράφων που υπήρχαν στον φάκελο η αίτησή του είχε απορριφθεί. Μετά από συνεννόηση με τη δικηγόρο του για συμπλήρωση του φακέλου, η αίτησή του επανεξετάζεται, κατόπιν αιτήσεως θεραπείας, για να λυθεί το ζήτημα».