Νέα από των χώρο των ΜΜΕ

Νέες απολύσεις στο ΔΟΛ

Συνεχίζεται το σφαγείο των απολύσεων στο ΔΟΛ, καθώς η εργοδοσία του Ψυχάρη, προχώρησε σε 18 ακόμα απολύσεις. Έρχονται να προστεθούν στις 30 απολύσεις που έγιναν στα τέλη Αυγούστου, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τις 150.

Την Δευτέρα 7/10, ο Ψυχάρης συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και δικαιολογήθηκε ότι προσπαθεί να μειώσει το μισθολογικό κόστος χωρίς να κάνει μειώσεις μισθών και γι’ αυτό κάνει περιορισμένες (!) απολύσεις. Είναι καιρός και για την ΕΣΗΕΑ αντί να προχωράει σε συναντήσεις με τους μεγαλοκαρχαρίες του Τύπου, που δεν καταλήγουν πουθενα, να οργανώσει την απεργιακή μάχη που θα βάλει φρένο στην εκστρατεία των απολύσεων.


Ένας μήνας απεργίας στο ΚΕΡΔΟΣ

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων, τη Δευτέρα 7/10. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Κέρδος” έχουν ήδη συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας διεκδικόντας δεδουλευμένα και οφειλές από το 2009.


Η ΕΡΤ ξανά ψηφιακή

Μία ακόμα κίνηση ματ έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς ξεπερνιούνται οι δυσκολίες όταν οι εργαζόμενοι έχουν τον έλεγχο του χώρου εργασίας τους.

Ο Γαβρίλος Κασιμάτης, τεχνικός στην ΕΡΤ εξηγεί: “Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ελέγχει με αστυνομικές δυνάμεις τους πομπούς κι επιμένει στο κλείσιμο της ΕΡΤ παρά τον τεράστιο αγώνα των εργαζομένων, την απόφαση του ΣτΕ και το αίτημα χιλιάδων πολιτών, εμείς δημιουργήσαμε ειδικές τεχνικές ψηφιακές εγκαταστάσεις ώστε να μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί όλο το πρόγραμμα που παράγεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ΕΡΤ εκπέμπει ξανά ψηφιακά στις συχνότητες 31 και 29, παρά το σαμποτάζ του σήματος κι αναλογικά στη συχνότητα 26.” Παράλληλα το ertopen.com βρίσκεται στα 50 ελληνικά site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, τη στιγμή που η ΕΡΤ συμπληρώνει τέσσερις μήνες υπό τον έλεγχο των εργαζομένων.