Λευτεριά στον Ναζίρ

Το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον Ναζίρ Γκασεμί σε 7 έτη φυλάκισης για διακίνηση μεταναστών κατ' επάγγελμα και κατά συροοή, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πρόκειται για μια άδικη καταδικαστική απόφαση που στηρίχτηκε μόνο στην κατάθεση ενός αστυνομικού που, όπως παραδέχθηκε μέσα στο δικαστήριο, δεν είδε ποτέ τον Ναζίρ να οδηγάει τη βάρκα (που δεν είχε καν κουπιά), παρά μόνο τον συνέλαβε στην όχθη. Ο Ναζίρ δεν βρέθηκε καν να έχει λεφτά πάνω του.

Οι μετανάστες μάρτυρες και επίσης κατηγορούμενοι που στις αρχικές καταθέσεις που υπέγραψαν έκαναν λόγο για κάποιο “Χαμίντ” με επιβαρυμένο ποινικό μητρώο και με προηγούμενες καταδίκες δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να καταθέσουν στο δικαστήριο, κάτι που σχολιάστηκε εκ μέρους των δικαστών με την επισήμανση “συμβαίνουν αυτά, όλοι τα ίδια ονόματα έχουν”...

Στη δίκη σαν μάρτυρας υπεράσπισης που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ναζίρ, κατέθεσε η γυναίκα του, αλλά και ο Κυριάκος Μπάνος που κατέθεσε το ιστορικό αγώνων του Ναζίρ μέσα από την ΚΕΕΡΦΑ και το ΣΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Ναζίρ Γκασεμί ασκήθηκε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισαν οι αστυνομικές αρχές το Ναζίρ όταν τον συνέλεβαν. Οπως ο ίδιος καταγγέλει: “Πήραν την κάρτα μέλους του ΣΕΚ που βρήκαν στο πορτοφόλι μου και μου είπαν: Α! Είσαι στο ΣΥΡΙΖΑ ε; Θα σου πω εγώ. Θα φας τριάντα χρόνια”.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Λευτεριά στο Ναζίρ Γκασεμί!