ΕΡΤ Έξι μήνες και συνεχίζουν

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12, ημέρα συμπλήρωσης των έξι μηνών, στις 7:30μμ, στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγ.Παρασκευής “για ν' ακούσουμε, να δούμε και να θυμηθούμε, μέσα απο εικόνες, έκθεση φωτογραφίας, απαγγελία έξι ποιημάτων, ανάγνωση έξι κειμένων, προβολή έξι μικρών ντοκυμαντέρ απο στιγμές του αγώνα, μουσική και φαγητό. έξι μήνες και το φως του αγώνα παραμένει ακόμα ανοιχτό, ζωντανό στην ψυχή, στην καρδιά, στην κοινωνία, με μία φωνή... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα Πολιτισμού των εργαζομένων.

Το “συνεχίζουμε” είναι κυριολεκτικό. Το ραδιόφωνο της ΕΡΑ, στην Αθήνα, βρίσκεται ξανά στον αέρα από την Πέμπτη 5/12, (μπορείτε να το ακούσετε στο www.ertopen.com), εκπέμποντας από τις νέες εγκαταστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, απέναντι από το Ραδιομέγαρο. Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αγ.Παρασκευής, ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ εκεί. Κινηματικό παρών δόθηκε και την Παρασκευή 6/12, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να διαδηλώνουν στην 5η επέτειο από την εξέγερση του Δεκέμβρη, μαζί με τους μαθητές κι άλλους κλάδους εργαζομένων, ενώ νέα συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο πραγματοποιήθηκε και το μεσημέρι του Σαββάτου 7/12.

“Διαδηλώνουμε ενάντια στην καταστολή όπως κάθε χρόνο, αλλά φέτος έχουμε κι ένα παραπάνω αίτημα. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ”, μας είπε η εργαζόμενη της ΕΡΤ, Ειρήνη Φωτέλλη. “Ο αγώνας είναι κοινός με όλους όσους είμαστε σήμερα μαζί στο δρόμο. Όλοι μαζί συντονιζόμαστε για να τους ανατρέψουμε”, συνέχισε.

Επίσκεψη

Συντονισμού συνέχεια δόθηκε με την επίσκεψη των απεργών της Coca Cola στην ΕΡΤ 3, την Κυριακή 8/12, όπως και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στη νέα σύσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα τις Απολύσεις και τις Εργολαβίες, τη Δευτέρα 9/12, που αποφάσισε ένα ολόκληρο πρόγραμμα κινητοποιήσεων (βλ.δίπλα).

Εν τω μεταξύ δυσφορία στους κόλπους των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, έχει προκαλέσει η προβολή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΔΤ. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα ασκείται εμπάργκο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς τη ΔΤ, με εξαίρεση φυσικά τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ανέστειλε το εμπάργκο μια μέρα πριν την εισβολή στο Ραδιομέγαρο. Μέχρι την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, καμία καταδικαστική ανακοίνωση δεν είχε βγει από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.