Εκδηλώσεις-συνελεύσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Λίλιαν Μπουρίτη μάς μετέφερε: «Ο Νάσος Μπράτσος μίλησε για τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ ειδικά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ. Εξήγησε ότι έχουν συντονιστεί με τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων μέσα από τον Συντονισμό ενάντια στις διαθεσιμότητες και τα κλεισίματα και τόνισε ότι στόχος των εργαζόμενων είναι να ξαναμπούν στο Ραδιομέγαρο και να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Η Ειρήνη Δαφέρμου μίλησε για την απεργία των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι στο ΕΚΠΑ η απεργιακή επιτροπή έχει παίξει καταλυτικό ρόλο για την συνέχιση της απεργίας. Ο Πάνος Παπανικολάου από το Κρατικό της Νίκαιας μίλησε για τις μάχες των εργαζόμενων στην Υγεία και ο Θανάσης Διαβολάκης από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξήγησε ότι το πλεόνασμα για το οποίο μιλούν είναι απάτη, ότι χρειάζεται να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να οργανώνουν από τα κάτω με τη στήριξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που πρέπει να διατηρήσει τις θέσεις της και όχι να συμβιβαστεί».

Την ίδια μέρα έγινε συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής των περιοχών Ίλιον, Πετρούπολη και Άγιοι Ανάργυροι όπου με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε ψήφισμα που αναφέρει ότι η συζήτηση για την μετωπική συμπόρευση πρέπει να γίνει με βάση το κείμενο που είχε καταλήξει η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 3 Οκτώβρη.

«Πλούσια και ζωντανή συζήτηση έγινε στην συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Πειραιά τη Δευτέρα 9/12» μας μεταφέρει η Τιάνα Ανδρέου. «Σε αρκετές από τις τοποθετήσεις τονίστηκε ο ρόλος των αγώνων από τα κάτω που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι ο κόσμος δεν κάνει βήμα πίσω ούτε στο αντιφασιστικό, (πχ στην απαγόρευση των πορειών την προηγούμενη βδομάδα), ούτε στις απεργίες (διοικητικοί, γιατροί ΕΟΠΥΥ, σχολικοί φύλακες) και η ανάγκη εκεί να προχωρήσει η μετωπική συμπόρευση σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και μέσα στο κίνημα. Αποφασίστηκε να υπάρξει κάλεσμα και συμμετοχή από την Τοπική στις συγκεντρώσεις στις δίκες της Εργατικής Αλληλεγγύης και του Σαχζάτ Λουκμάν».


Τ.Ε. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12 Ιατρική Σχολή Αθηνών 7μμ

Εκδήλωση: Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία

Ομιλητές: Παναγιώτης Παπανικολάου (Γενικό Κρατικό Νίκαιας), Χρίστος Αργύρης (Γεννηματά), Σπύρος Δρίτσας (Ευαγγελισμός)

Τ.Ε. ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 12/12 ΚΕΠ Νέας Ιωνίας 7μμ Συνέλευση

Τ.Ε. Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12 δημαρχείο Νίκαιας 12μες

Συνέλευση

Τ.Ε. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12 1o Δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής (Αγ. Ιωάννου) 7μμ

Συνέλευση