ΕΟΠΥΥ: απεργιακός αγώνας διαρκείας

Η συμμετοχή τους στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες παραμένει στο 90% με 95%, ενώ όλα δείχνουν ότι η απεργία τους που ξεκίνησε στις 25 Νοέμβρη θα παραταθεί πλέον της 13ης Δεκέμβρη που ισχύει μέχρι τη στιγμή που τυπώνεται η εφημερίδα. Ο αγώνας τους, που έχει γίνει παράδειγμα σε ολόκληρο το κίνημα της Υγείας, χρειάζεται άμεσα να μετατραπεί σε πανυγειονομική απεργία διαρκείας. Η μαζική παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 11 Δεκέμβρη έξω από το υπουργείο θα είναι βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

“Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολυιατρείων”, αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), “Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;... Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη”.

Η οργάνωση της απεργίας έχει γίνει υπόθεση της βάσης με καθημερινές περιφρουρήσεις και κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση στήριξης της απεργίας οργάνωσαν την Παρασκευή 6/12 οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ στο Νέο Κόσμο στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι, φορείς και κόμματα της αριστεράς. Από τη μεριά της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” χαιρέτισε η Τάνια Βριζάκη, κοινοτική σύμβουλος στο β' διαμέρισμα, ενώ μοιράστηκε η ανακοίνωση του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες για την διαδήλωση που έγινε λίγη ώρα μετά στα Προπύλαια στη μνήμη του Γρηγορόπουλου και ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.