ΕΡΤ: “Ένας αγώνας μαραθώνιος”

Άννα Τσινίκα – μουσικός ΕΡΤ

Όταν βγήκε η απόφαση για να κλείσει η ΕΡΤ, η πρώτη σκέψη ήταν ότι χάνω τη δουλειά μου. Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι πιο γενικό. Το σημαντικότερο πλέον δεν είναι απλά να ξαναποκτήσω τη δουλειά μου, αλλά να βοηθήσω στην ανατροπή. Ένιωσα ότι το παράδειγμα της δικιάς μας αυτοδιαχείρισης, τόνωσε εργαζόμενους που πλήττονται και κατάλαβα ότι το θέμα είναι πλέον πολιτικό. Προτεραιότητά μου είναι να αλλάξει η πολιτική κι αν μέσα σε αυτή την αλλαγή ξαναέχουμε τα μουσικά σύνολα για μένα θα είναι ευτυχία. Τώρα είναι μια περίοδος που, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να αγωνιστούμε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους υπόλοιπους.


Μαρία Καραγιαννάκη – μουσικός ΕΡΤ

6 μήνες. Μπορεί τώρα να είμαστε έξω από το Ραδιομέγαρο, δεν σταματάμε όμως. Θεωρώ ότι το παράδειγμα της ΕΡΤ πρέπει να γίνει μάθημα για πολλές άλλες ομάδες εργαζομένων που πλήττονται και πιθανόν θα πληγούν στο μέλλον. Βλέποντας τους καθηγητές το Σεπτέμβρη, τους γιατρούς τώρα, το ΕΣΥ να καταρρέει, θεωρώ ότι η λαίλαπα δεν έχει αρχίσει ακόμα στο μεγάλο βαθμό. Φοβάμαι ότι θα το δούμε τη χρονιά που έρχεται. Θα είναι όλοι στο δρόμο κι εμείς θα είμαστε εκεί γιατί κι ο δικός μας αγώνας δεν έχει σταματήσει. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να νικήσουμε. Και μιας και η κατάσταση πολιτικά είναι τρομερά ασταθής νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Το 2013 τελειώνει αισιόδοξα για μας και το 2014 έρχεται με ανοιχτή ΕΡΤ.


Χρήστος Παλαντζάς – διοικητικός ΕΡΤ

Κι άλλους 6 μήνες αν χρειαστεί, θα συνεχίσουμε. Και να ξαναγίνονταν από την αρχή πάλι τα ίδια θα κάναμε. Πάμε μέχρι το τέλος, που εγώ πιστεύω ότι θα είναι καλό. Αν είμαστε όλοι μαζί, αυτοί που είμαστε τώρα, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ο λαός πρέπει να αποκαταστήσει το δικαιο.


Ελένη Ηλιοπούλου – δημοσιογράφος ΕΡΤ

6 μήνες μιας μάχης που κανείς μας δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί. Είναι ένας αγώνας μαραθώνιος. Αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι θέλουμε, ποιά είναι η αξία μας κι αυτό που επιδιώκουμε πια είναι να κάνουμε μια δουλειά και να μην ντρεπόμαστε γι αυτήν. Να μην ντρεπόμαστε να λέμε ότι κάνουμε πραγματικές ειδήσεις. Να μην είμαστε το μακρύ χέρι καμιάς εξουσίας. Να μπορούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να είμαστε στο πλάι αυτών που υποφέρουν. Γιατί υποφέρουμε κι εμείς μαζί με αυτούς.

• Ανακοίνωση με τίτλο “Ο αγώνας στην ΕΡΤ συνεχίζεται”, εξέδωσε η Εργατική Αλληλεγγύη εργαζομένων στην ΕΡΤ, παίρνοντας θέση στη συζήτηση για τα σταυροδρόμια που ανοίγονται όσον αφορά τη συνέχιση της μάχης. Διαβάστε την ανακοίνωση στο blog των Financial Crimes http://tinyurl.com/oppardo