Πετυχημένη εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στου Ζωγράφου

Ο Πάνος Παπανικολάου, γιατρός στο Κρατικό της Νίκαιας περιέγραψε τι θα σημάνει η νέα επίθεση της κυβέρνησης στα Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο Σπύρος Δρίτσας, ειδικευόμενος στον Ευαγγελισμό μίλησε για την κατάσταση της «εργασιακής γαλέρας» που αντιμετωπίζουν οι νέοι γιατροί στα νοσοκομεία. Ο Χρίστος Αργύρης από το Γεννηματά εξήγησε τι ρόλο έχει παίξει το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στις αντιστάσεις των υγειονομικών σε αυτές τις επιθέσεις, προσθέτοντας ότι αυτό έχει φέρει και αλλαγές στους συσχετισμούς στα συνδικάτα υπέρ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, όπως στην ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου τονίστηκε ότι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μιλάει για τη διαγραφή του χρέους, για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως των φαρμακοβιομηχανιών είναι η γνήσια απάντηση στην επίθεση στην Υγεία.

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 15/12 στην πολιτική-πολιτιστική λέσχη «Ρωγμή» με ομιλητές το Νάσο Μπράτσο από το ertopen.com και τον Γιώργο Παυλόπουλο, δημοσιογράφο στην Ημερησία. Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του ertopen, αντίστοιχη εκδήλωση στο Αγρίνιο είχε να γίνει από τις 11 Ιούνη όταν και έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ αφού στην περιοχή δεν υπάρχει τοπική ΕΡΑ.

Eν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την Πέμπτη 12/12 περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στη συνέλευση της τοπικής επιτροπής στη Νέα Ιωνία όπου χαιρέτισε εργαζόμενος από τον ΕΟΠΥΥ και ζήτησε να υπάρξει πρωτοβουλία για τον συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων στη γειτονιά.

Πάνω από 25 άτομα παρακολούθησαν την αντίστοιχη συνέλευση που έγινε την Κυριακή 15/12 στη Νίκαια. Εκλέχτηκε νέο συντονιστικό της τοπικής επιτροπής, ενώ αποφασίστηκε να γίνει εξόρμηση για την κινητοποίηση στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, νέα συνέλευση στο τέλος Γενάρη και ανοιχτή εκδήλωση στις 2 Φλεβάρη με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.