Ο φασισμός δεν περνάει, από τα Χανιά μέχρι την Θάσο

Στα Χανιά, οι νεοναζί που είχαν έρθει από όλη την Κρήτη για να δουν τους βουλευτές τους, ίσα που ξεπέρασαν τα δάχτυλα των δύο χεριών. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες αντιφασίστες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι η προσπάθεια των νεοναζί να νομιμοποιήσουν ξανά την παρουσία τους δεν πρόκειται να περάσει.

“Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αντιφασίστες που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε σήμερα στα Χανιά, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή την προκλητική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Χανιών. “Η σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Χανιά αποτέλεσε μια παρωδία. Ήταν πολύ μικρότερη από την περσινή αν και παγκρήτια. Οι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης μίλησαν σε μια σύναξη τριάντα περίπου φασιστών, περιφρουρουρούμενοι από τη μισή αστυνομική δύναμη του νησιού.

Η προσπάθεια της νεοναζιστικής οργάνωσης να εμφανιστεί ξανά στους δρόμους των Χανίων και ολόκληρου του νησιού, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και η κάλυψη που έχει από την κυβέρνηση, βρίσκουν μπροστά τους εμπόδιο τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας  των εργαζόμενων αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Κρήτης. Η αποτυχία της σημερινής φασιστοσύναξης υπογραμμίζει την απομόνωσή τους. Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζουμε για να μην τους αφήσουμε να πάρουν ούτε μια ανάσα. Δεν θα τους δώσουμε κανένα περιθώριο να ανασυνταχθούν. Ούτε στα Χανιά ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

Στην Θάσο, την περασμένη Τετάρτη, πάνω από 600 αντιφασίστες-τριες αντιστάθηκαν στους εισβολείς της Χ.Α, που αποβιβάστηκαν στο νησί συνοδεία, όπως και στα Χανιά, 5 διμοιριών ΜΑΤ που τους παρέχει αφειδώς ο Δένδιας. Τα ΜΑΤ προστάτευαν τους 3 βουλευτές της Χ.Α και καμιά 30ριά οπαδούς τους, χτυπώντας και ρίχνοντας δακρυγόνα στους αντιφασίστες.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Θάσου: “Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να αισθάνεται περήφανο για τις κινητοποιήσεις που γίνονται στη Θάσο. Για ακόμα μια φορά δόθηκε μια μαζική απάντηση στους δρόμους, που έκανε ξεκάθαρο ότι οι χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι στο νησί... Οι αντιφασίστες κατοικοι του νησιού, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα γραφεία της ΧΑ σε απόσταση που να εξασφαλίζει οπτική επαφή με αυτούς, πράγμα που επιτυγχάνουν μετα από κυνηγητό και ελιγμούς, με κίνδυνο συλλήψεων. Η πορεία παρέμεινε για πολύ ώρα απέναντι από τα γραφεία τους, σε απόσταση 50 μέτρων, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για πολύ ώρα, σε συνθήκες ψύχους, φωνάζοντας συνθήματα, τραγουδώντας και εκφράζοντας ειρηνικά την αντίθεσή τους, πάντα περιφρουρούμενοι απο τα ΜΑΤ. Αρκετά μεγάλος αριθμός διαδηλωτών παρέμεινε στο Λιμάνι μέχρι τις 21:30 όταν και οι οπαδοί των Χρυσαυγιτών αποχώρησαν με τη συνοδεία των ΜΑΤ, με πλοίο που δρομολογήθηκε εκτός προγράμματος(!) ειδικά για την αποχώρησή τους...”