Μαθητές και Φοιτητές μαζί με τους απεργούς

«Κλιμακώνουμε την αντίσταση ενάντια σε κυβέρνηση και νεοναζί» είναι ο τίτλος του κειμένου της Νεφέλης Πετρούτσου από το 3ο ΓΕΛ Ζωγράφου. Αφού κάνει μια αναδρομή στη δράση των μαθητών πέρυσι εξηγεί ότι στόχος των Anticapitalista είναι να γίνουν κέντρα αγώνα όλα τα σχολεία.

Η Μελίνα Μπάκα από το 9ο ΓΕΛ Αθηνών γράφει για την εξέλιξη της δίκης Λουκμάν και θυμίζει τον ξεσηκωμό που ακολούθησε μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Αγαθή Γούσια από το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων θυμίζει ότι μια μέρα πριν τις 22 Μάρτη θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με αφορμή τη μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Συμμαχία

Ο Λούκας Χιελέβσκι από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης γράφει για την επίθεση της κυβέρνησης στα σχολεία και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 7/2, ενώ ο Ανέστης Γεωργακάς από το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων τονίζει ότι η συμμαχία των μαθητών και των καθηγητών είναι πολύτιμη.

Η Νεφέλη Κέλσερ από το 1ο ΓΕΛ Καματερού υποστηρίζει ότι χρειάζεται «Ανταρσία στην Ευρώπη της λιτότητας, του ρατσισμού και του πολέμου» και ο Χρόνης Λουκμίδης από το 1ο ΓΕΛ Περιστερίου γράφει για την αναγκαιότητα του επαναστατικού κόμματος παρουσιάζοντας συνοπτικά τις ιδέες του ΣΕΚ. Τέλος, ο Γιάννης Βασιλάκης από το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης παρουσιάζει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο εξηγώντας γιατί είναι το πιο «σημαντικό επαναστατικό κάλεσμα που γράφτηκε ποτέ».

Εκτός από τους μαθητές και οι φοιτητές κάνουν προσπάθειες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 7/2, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να οργανώνουν την 22 Μάρτη. Ο Μηνάς Χρονόπουλος, φοιτητής Φιλοσοφικής μας είπε: «Παρόλο που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η σχολή μετά την τρίμηνη απεργία, φαίνεται καθαρά ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, λίγοι εργαζόμενοι και δεν βγαίνει η δουλειά που έχουν. Η απεργία πήγε πίσω τις απολύσεις και αυτό είναι το νήμα που χρειάζεται να ξαναπιάσουν οι εργαζόμενοι μαζί με τους καθηγητές των σχολείων. Εμείς, οι φοιτητές, χρειάζεται να τους στηρίξουμε. Θα οργανώσουμε συνελεύσεις παρά την εξεταστική για να πάρουμε αποφάσεις».