30 Απρίλη Η δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης

Αρχική ημερομηνία εκδίκασης της δίκης ήταν στις 15 Δεκέμβρη του 2013, όμως το Γ΄ Μονομελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών είχε κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση.

Η μήνυση κατά της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου, μέλους του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, του Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας και μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη της Ε.Α και συντονιστή της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει μπει στο αρχείο.

Επίθεση

Η δίωξη στην Εργατική Αλληλεγγύη είναι μια επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών. Είναι επίθεση σε βάρος των χιλιάδων αντιφασιστών που με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη δίωξη των πρωτοκλασάτων νεοναζί. Είναι επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του τύπου.

Ηδη εκατοντάδες συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, βουλευτές, καλλιτέχνες καθώς και δεκάδες δημοτικά συμβούλια, σωματεία, οργανώσεις και κόμματα έχουν δηλώσει την ενεργή τους συμπαράσταση με ψηφίσματα, αποφάσεις, δηλώσεις, οικονομική ενίσχυση.

Η καμπάνια ενάντια στη δίωξη θα συνεχιστεί. Για να μπορεί η Εργατική Αλληλεγγύη να είναι η φωνή της αντίστασης, φωνή των αγωνιστών και αγωνιστριών για ένα κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό, το φασισμό.