Αγρότες: Πανελλαδικός συναγερμός

Πάνω από 40 είναι ήδη τα μπλόκα πανελλαδικά ενάντια στην νέα φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης που εξαφανίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ακόμα και σε αγρότες που δεν ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ τζίρο το χρόνο, σημαίνει την πλήρη υποταγή της μικρομεσαίας αγροτιάς στις μεγάλες επιχειρήσεις. Τα τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε εφορίες και τράπεζες. Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι υπέρογκοι τόκοι, η υπερφορολόγηση σε πετρέλαιο, ρεύμα και νερό έχουν αυξήσει σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος της παραγωγής που σε συνδυασμό με την πίεση που ασκούν στις τιμές αγοράς τα καρτέλ των βιομηχανιών τροφίμων και των μεσαζόντων καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται πλέον και οι κτηνοτρόφοι που αποφάσισαν και αυτοί με την σειρά τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) που καλεί τα μέλη της να βγουν στα μπλόκα στο πλευρό των αγροτών ενώ οργανώνει και μεγάλες πανκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 12/2 στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη 13/2, στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν τις επιχειρούμενες ενέργειες για αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος και τροποποίηση των προδιαγραφών παρασκευής των γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα της φέτας αλλά και του γιαουρτιού, το οποίο θα επιτρέπεται να παρασκευάζεται και από σκόνη γάλακτος προειδοποιώντας ότι, για τους κτηνοτρόφους, αυτά αποτελούν αιτίες πολέμου”, τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.