Αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται από την έρευνα που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει το Λιμενικό, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας ανακρίτριας, στις 6/2, στη βυθισμένη στα 73 μέτρα βάρκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει διαρρεύσει το Λιμενικό κατά την κατάδυση, αποκαλύφθηκε ότι από τη βάρκα είχε αποκολληθεί κομμάτι, καθώς το λιμενικό “επαναπροωθούσε” παράνομα τους πρόσφυγες προς τα παράλια της Τουρκίας.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό “εντόπισε αρχικά εντός μικρού χώρου ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων (04) αγνοουμένων (1 άνδρας, 1 γυναίκα, 1 αγόρι, 1 κορίτσι)” και ότι “εντός του ιδίου χώρου εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν”.
Νεκρά σώματα
Oπως ακριβώς, δηλαδή, είχαν καταθέσει οι άντρες που διασώθηκαν, οι γυναίκες και τα παιδιά τους βρίσκονταν στο κάτω μέρος της βάρκας και γι' αυτό και πνίγηκαν. Είναι πραγματικά πρόκληση, που πάνω από τα νεκρά σώματα των παιδιών, γνωστά φιλοκυβερνητικά μέσα και ναζιστοσάιτ έτρεξαν να “δικαιώσουν” την εκδοχή του Δένδια και του Λιμενικού. Tην ίδια εκδοχή υιοθέτησε φυσικά και η Φρόντεξ, ο ενορχηστρωτής των δολοφονιών στα σύνορα όλης της Ευρώπης.
Στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Αφγανική Κοινότητα και οι διασωθέντες μπροστά στη Βουλή το περασμένο Σάββατο, μοίρασαν ανακοίνωσή που ζητάει:
“Να βρεθούν οι σωροί των ανθρώπων μας που πνίγηκαν, να γίνουν σωστές, σοβαρές και ειλικρινές έρευνες σε βάθος από ανεξάρτητες αρχές για να πέσει φως στο γεγονός. Έχουν συμβεί και άλλα αντίστοιχα περιστατικά με εκατοντάδες θύματα, θέλουμε να σταματήσει αυτή η κατάσταση, να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί της τραγωδίας, να αποφασίσει η Ελληνική κυβέρνηση για την άδεια διαμονής μας και τον τόπο διαμονής μας, να εξασφαλιστεί η καθημερνή μας επιβίωση, η κοινωνική και ψυχολογική μας υποστήριξη από το Ελληνικό κράτος”.
Επίσης ζητάνε να σταματήσουν οι παρενοχλήσεις της ΕΛ.ΑΣ καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “καθημερινά η αστυνομία μας σταματάει και μας πηγαίνει στο τοπικό τμήμα για ώρες, ενώ το ξέρουν για την περίπτωση μας”!

