Η δολοφονία των μεταναστών από το λιμενικό στο Φαρμακονήσι και το νέο ρατσιστικό παραλήρημα του Δένδια, έδωσαν το «πράσινο φως» στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναβγούν στον δρόμο και να βεβηλώσουν το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Σχεδόν ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση την τροπολογία για την στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων στις δημοτικές εκλογές -έστω και μιας μειοψηφίας μεταναστών- και ο αρχιτραμπούκος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανακοινώνει το νέο, υποτίθεται «καθαρό από υπόδικους», κόμμα με το όνομα «Εθνική Αυγή». Στην ουσία όμως αλλάζει ο λύκος την γούνα του και φοράει γούνα λύκου.
Το καταστατικό του νέου κόμματος το κατέθεσε ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας ο οποίος εμφανίζεται και ως αρχηγός του. Η αλήθεια είναι πως και με νέο «χτενισμένο» καταστατικό όλοι όσοι συμμετέχουν είναι απ' τους βασικούς πυλώνες της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου που το προηγούμενο διάστημα δρούσαν στους δρόμους και τις γειτονιές.
Ιεραρχία
Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας έχει κοινή πορεία και συνεργασία στην Χρυσή Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη για πάνω από μια δεκαετία. Και στην ιεραρχία δεν είναι πίσω, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, στην Β’ Αθήνας ήταν πρώτος επιλαχών, 4ος σε σταυρούς.
Στην γειτονιά του, την Πετρούπολη, τον ξέρουμε καλά! Σε μια από τις ελάχιστες οργανωμένες εμφανίσεις τους στην γειτονιά, στις 8 Οκτώβρη του 2011, την ώρα που έκαναν «παρέλαση» στην κεντρική λεωφόρο δεχθήκαμε επίθεση με ξυλοδαρμό, εξύβριση και απειλές! Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας ήταν ένας από αυτούς που αναγνωρίστηκε αμέσως αλλά και ώρες μετά στην ασφάλεια μέσω των φωτογραφιών, ήταν αυτός που μας απείλησε ότι «θα πεθάνουμε» και λέγοντας «με εσένα θα τα ξαναπούμε σύντομα» με χτύπησε!
Βέβαια, παρ’ όλο που η διεύθυνσή του ήταν γνωστή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δεν βρέθηκε ποτέ στην διαδικασία του αυτόφωρου και εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση για την επίθεση. Ήταν αυτός που ανέλαβε το «χτίσιμο» των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, της Μάνδρας, του Ασπρόπυργου. Περιοχές που οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών και οι ξυλοδαρμοί τα τελευταία 2 χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα. Εμφανιζόταν πάντα ως συνοδεία στο πλευρό, των φυλακισμένων τώρα, βουλευτών της Χρυσής Αυγής όπως του Στ. Μπούκουρα με αποκορύφωμα την παρουσία του στο πλευρό του φύρερ Μιχαλολιάκου, όταν αυτός χαιρετούσε ναζιστικά, απέναντι στον Π. Κωνσταντίνου, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Άλλωστε μπορεί να δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος μα στην πραγματικότητα είναι μπράβος σε κλαμπ στο Μπουρνάζι.
Τέτοιοι, «καθαροί» φασίστες, τραμπούκοι των ταγμάτων εφόδου θα συμμετέχουν στο μόρφωμα της «Εθνικής Αυγής». Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και να τους εξαφανίσουμε από τις κάλπες και τις γειτονιές μας!
Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης