Σαμαράς και Πούτιν, ίδια ρατσιστική υστερία

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομάδα Φύλλου και Σεξουαλικότητας LGBTQ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ένα πολύχρωμο πανό ενάντια στη σεξουαλική καταπίεση αλλά και την φασιστική απειλή. “Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε γιατί εκτός από το γυναικείο ζήτημα, εκτός από τα ζητήματα του ρατσισμού και του φασισμού ή την σημασία του εργατικού κινήματος, σαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ νομίζουμε πως πρέπει να αναδείξουμε και τα ζητήματα του σεξισμού”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Μιχάλης Πισαρίδης από την LGBTQ ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν ΜΑΤ με υστερικούς αξιωματικούς που ούρλιαζαν πως πρέπει να απομακρυνθούν όλοι από την είσοδο του μνημείου σπρώχνοντας τον κόσμο. Προσπάθησαν μάλιστα να αρπάξουν και να σκίσουν το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απειλώντας μάλιστα πως θα προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις αν ο κόσμος δεν απομακρυνθεί από το σημείο. “Σαμαράς και Πούτιν χρησιμοποιούν την ίδια ρατσιστική υστερία. Όπως και στη Ρωσία έτσι και δω η κυβέρνηση προσπαθεί με την πιο ακροδεξιά ρητορεία να στοχοποιήσει τους ομοφυλόφιλους” ανέφερε η Μυρτώ Μαγγιώρου.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί βεβηλώνουμε το μνημείο όταν κρατάμε πολύχρωμες σημαίες και διαδηλώνουμε το δικαίωμά μας στην ισότητα. Θέλουν δεν θέλουν θα το καταλάβουν. Είμαστε gay, trans, λεσβίες, δεν κρυβόμαστε και δεν ντρεπόμαστε όσο και αν θέλουν να μας κρύψουν στη ντουλάπα. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό που είμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας”, τόνισε η Άννα.