Πολιτισμός
Οι “Σπασμένες Κάμερες” και το “Καράβι για τη Γάζα”

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Δευτέρα 2 Μάρτη στην πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καινούργιας αποστολής προς τη Γάζα, αποδεικνύοντας την τεράστια αλληλεγγύη του κόσμου για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού απέναντι στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
 
Οι εκατοντάδες κόσμου στριμώχτηκαν για να δουν σε πρώτη προβολή την πρώτη παλαιστινιακή ταινία που προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ, “5 Σπασμένες Κάμερες” σε σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Εμάντ Μπουρνάτ και του Ισραηλινού Γκάι Νταβίντι. Η συγκλονιστική και πολυβραβευμένη ταινία είναι μια καταγραφή της αντίστασης των Παλαιστινίων στο Μπιλαΐν, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης που καταπατούν οι ισραηλινοί εποικισμοί (σχολιασμός της ταινίας θα ακολουθήσει σε επόμενο φύλο της Εργατικής Αλληλεγγύης).
 
Aποστολή
 
Την προβολή ακολούθησε ενημέρωση, από μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα, για την καινούργια αποστολή που ετοιμάζει  και για τη σημερινή κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. 
 
Οι ίδιες εικόνες της μαζικής παρουσίας ακολούθησαν και την Τρίτη 3/3 στα Τρίκαλα με εκατοντάδες να πλημμυρίζουν το Art Cafe στο κέντρο της πόλης, την Πέμπτη 5/3 στο Ηράκλειο που έγινε το αδιαχώρητο στην Αίθουσα Ανδρόγεω, αλλά και στα Βριλήσσια την Δευτέρα 9/3 στον Κοινωνικό Χώρο. 
 
Η καμπάνια για την νέα αποστολή “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συνεχίζεται τις επόμενες βδομάδες με την προβολή της ταινίας σε δεκάδες χώρους και σημεία σε όλη τη χώρα και συζήτηση πάνω στην ενίσχυση της νέας προσπάθειας για να σπάσει το εμπάργκο που έχει μετατρέψει τη Γάζα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.