Συλλαλητήριο 5 Ιούνη

Σημαντική παρουσία, είχαν στο συλλαλητήριο εργαζόμενοι που κατέβηκαν στην Αθήνα από την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πάτρα, το Αίγιο. 

«Υπάρχει απαξίωση του εργοστασίου, δεν δίνουνε δουλειά στο εργοστάσιο. Δεν πληρωνόμαστε. Λίγο έλεος, πια λίγο φιλότιμο» μας είπε η Νία, εργαζόμενη στο Αίγιο στην EAΣ (Εταιρία Αμυντικών Συστημάτων πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ).

Το μπλοκ των εργαζομένων της Ε.Α.Σ Αιγίου-Υμηττού ήταν από τα πιο μεγάλα. Με τα πανώ τους διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, το Διδασκαλικό Σύλλογο και το νοσοκομείο Αγρινίου. «Εφημερεύουμε 24 ώρες το 24ωρο και 30 μέρες το μήνα με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται με όλα τα τελευταία μέτρα. Πολλοί συνάδελφοι τρέχουν να φύγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση. Αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα θα καταλήξουμε σε αναστολή λειτουργίας κλινικών» μας είπε ο Κώστας Παπαθανασίου από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου. 

Δημόσια ΔΕΗ

«Αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, θέλουμε μια ΔΕΗ δημόσια, ενιαία που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καταναλωτών ταυτόχρονα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Σαράντος Αλεξανδρής, από το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 

Το μπλοκ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ήταν, ξανά, ένα από τα μεγαλύτερα, ενώ με πανώ των σωματείων τους διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, την Ιντρακόμ, η ΟΜΕ ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας και τα Τελωνεία, οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες. «Αντί για εργασιακή αποκατάσταση και μονιμοποίηση που υπόσχονταν ο σημερινός πρωθυπουργός στο ντιμπέιτ το Σεπτέμβρη, έκαναν την 8μηνη σύμβαση 7μηνη - και συζητιέται για να γίνει 5μηνη! Οι κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο δυναμικές γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι» μας είπε ο Κίμων Μουστάκας συμβασιούχος δασοπυροσβέστης.