Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ - ΟΤΑ: Με τα απορριματοφόρα στο υπουργείο Εργασίας

Με τα απορριματοφόρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, διαδήλωσαν την Τρίτη 13/10 εργαζόμενοι από τους δήμους, διαμαρτυρόμενοι για την προαναγγελθείσα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν θα συμπεριλαμβάνονται πλέον στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 
 
“Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ.  Η Ομοσπονδία προειδοποιεί για περισσότερες σκληρές και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που όντως ισχύσει το παράλογο αυτό μέτρο.
 
Την ίδια στιγμή, σε δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά από τις 13/10 έως τις 16/10, 9πμ - 11πμ έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο δήμο Αλίμου, με την ΠΟΕ ΟΤΑ να καταγγέλει “την πολιτική του δημάρχου Αλίμου στην λειτουργία των υπηρεσιών, που μόνο στόχο έχει την διάλυσή τους και την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες”. 
 
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 14/10 οι εργαζόμενοι του δήμου Βριλησσίων, ενώ εκλογες για ΔΣ του σωματείου θα γίνουν στις 21/10. Η ΕΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας.