Αντιρατσιστικό κίνημα
Διεθνής Συνάντηση: Δράση σε κάθε πόλη και χωριό

Σημαντική ήταν στη φετινή Διεθνή Συνάντηση η συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων από όλη την Ελάδα που μίλησαν για τις μάχες που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι σε τοπικό επίπεδο για να στηρίξουν τους πρόσφυγες και να απομονώσουν τους φασίστες. 
 
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το αντιρατσιστικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετέφερε ο Αντρέας Μπάλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος από τη Λέσβο: «200.000 πρόσφυγες πέρασαν από το νησί και περνάνε ακόμα και παρόλα αυτά πολλές από τις παλιές κατακτήσεις αμφισβητούνται. Όταν βάλαμε στο Περιφερειακό συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις για χώρους φιλοξενίας, να βάλουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν, να ναυλώσουν πλοία της ΝΕΛ για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες δεν μας απάντησαν. 
 
Το πρώτο διάστημα η αντιμετώπιση των αναγκών των μεταναστών βρίσκεται αποκλειστικά σε χέρια εθελοντών και η πολιτεία δεν βοηθάει αλλά αντίθετα παρεμποδίζει το έργο των αλληλέγγυων. Η Χρυσή Αυγή η οποία ανέβηκε σε ψήφους στο νησί αξιοποιώντας, το πρόβλημα της συσσώρευσης προσφύγων στο νησί, έρχεται να κεφαλαιοποιήσει τα ποσοστά της, φέρνοντας τον αρχιδολοφόνο Λαγό το επόμενο Σάββατο. Θα αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο από τα σωματεία και τις συλλογικότητες. Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα Hot spot που θα σημάνουν κλειστά κέντρα κράτησης και πλήρες φακέλωμα των προσφύγων». 
 
Απαιτούμε
 
Ο Δημήτρης Ταβουλάρης από το Ηράκλειο Αττικής μίλησε για τις πρωτοβουλίες του τοπικού σχήματος Ρήξη και Ανατροπή.
 
«Στηρίζουμε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης όχι με τη μορφή της φιλανθρωπίας, αλλά με τη μορφή της συνεχούς ταξικής αλληλεγγύης, παράλληλα απαιτούμε από τους Δήμους και το κράτος να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές. Στο Ηράκλειο περάσαμε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουμε ενεργά στη φιλοξενία των προσφύγων στο Παλαί και ήδη έχουμε κάνει καμπάνια για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αγώνας που δίνουμε πρέπει να είναι κοινός και συντονισμένος.  Ρόλο σοβαρό όπως ήδη έχει γίνει, θα παίξουν οι αριστερές, αντικαπιταλιστικές, κινήσεις πόλης, οι οποίες μπορούν να πιέσουν και όσων αφορά τις κρατικές υποδομές και τις δημοτικές αλλά και στην ανάπτυξη ενός πλατύτερου κινήματος αλληλεγγύης, που θα είναι ενάντια και στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό». 
 
Η Ελεάννα Ιωαννίδου Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΣΕΜ τόνισε: «Η κυβέρνηση μας λέει ότι ο φράχτης στον Έβρο φτιάχτηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και γι’ αυτό δεν μπορεί να τον γκρεμίσουμε. Είναι ψέμα, μόνο με ελληνικά χρήματα χτίστηκε ο φράχτης και με ελληνικά χρήματα πρέπει να γκρεμιστεί. Η αιχμή μας πρέπει να είναι ότι το ασφαλές πέρασμα είναι από τον Έβρο. Η πολιτική της ουσιαστικά σκοτώνει τους πρόσφυγες και πλουτίζει τους διακινητές. Στην Ειδομένη καταφέραμε να έχουμε ένα πέρασμα ανοιχτό. Είμαστε σε εγρήγορση για να παραμείνει. Βλέπουμε την απίστευτη ανθρωπιστική βοήθεια που έρχεται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η μαζική διεκδίκηση είναι που ανοίγει δρόμους, το κίνημα είναι που αναγκάζει τους δήμους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». 
 
Επιμένουμε
 
Ο Γιώργος Μακρυνός Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και πρόεδρος του ΣΕΜ στην πόλη όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι: «η επιλογή της αίθουσας και οι παλινωδίες που γίνονται στη διαδικασία, προωθούν τη στρατηγική υποβάθμισης της δίκης. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε στη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο και να το επαναφέρουμε στον υπουργό. Το αποτέλεσμά της και η διαδικασία έχει μεγάλη αξία, για να μην νομιμοποιηθεί η ναζιστική αυτή εγκληματική οργάνωση. Σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να υποβαθμιστεί και χρειάζεται διαρκής αγώνας και των αξιόμαχων δικηγόρων αλλά και του κινήματος και σε τοπικό επίπεδο».