Νέα από τους χώρους
Στάση εργασίας στη Wind

Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στη Wind ήταν σε εξέλιξη την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη ετοιμαζόταν να φύγει για το τυπογραφείο. 
 
Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στις μειώσεις μισθών, αλλά και την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της εταιρίας να τους διαιρέσει με…μπόνους αποδοτικότητας. Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «στην τελευταία συνάντηση στις 10/9, η διοίκηση της Wind επέμεινε στον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων και στη μείωση των μισθολογικών κλιμακίων καθώς και στην εφαρμογή μειώσεων στους νεοπροσλαμβανόμενους, χωρίς καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις και εργολαβίες, ώστε να υπογράψει συλλογική σύμβαση, μη σεβόμενη την βούληση των εργαζομένων που εκφράστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίοι στάθηκαν ενάντια σε μειώσεις και υπέρ της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Άλλωστε κλείνουμε έναν χρόνο κατά τον οποίο ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας αποτελεί οικειοθελής παροχή.
 
Απολύσεις, εντατικοποίηση
 
Η διοίκηση επιθυμεί μέσων των μειώσεων των μισθολογικών κλιμακίων και τον αποχαρακτηρισμό των επιδομάτων να προχωρήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια, αφού ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας είναι πλέον οικειοθελής παροχή και δεν κατοχυρώνεται, όπως είχε γίνει με τις διατακτικές σίτισης & αντίστοιχα με το ρεπό στο ΤCN πριν από ένα χρόνο. Ενώ λοιπόν διατείνεται σε φιέστες και συναντήσεις ότι η εταιρία πηγαίνει καλά, συνεχίζει τις απολύσεις, τις εργολαβίες και την εντατικοποίηση.
 
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθούμε στη «φαεινή» ιδέα στελεχών της διοίκησης για λίγο καρότο μετά το μαστίγιο, με την απόφαση να «ανταμείψει» με κουπόνια δύο εργαζόμενους της διεύθυνσης δικτύου που πληρούν καλύτερα τα κατ’ αυτούς κριτήρια αποδοτικότητας. Και όχι μόνο αυτό αλλά κλήθηκαν οι εργαζόμενοι να πάρουν και ενεργά μέρος στην εξεύρεση του καλύτερου».